PVV-fans ‘in verzet’ met Jodenster en hakenkruis

Nazisymbolen geliefd als protestuiting tegen vluchtelingenopvang

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen riep PVV-driftkikker Geert Wilders zijn aanhangers op om ‘in verzet’ te komen tegen de opvang van vluchtelingen. Zij geven op steeds extremere wijze gehoor aan die oproep.

Kladden met nazisymbolen blijkt geliefd onder PVV-fanatici. In Brunssum en Achtkarspelen werden bijvoorbeeld hakenkruizen en SS-tekens op gebouwen gespoten en in Wezep werden teksten voorzien van een Davidsster (Jodenster).

In Deventer werden leegstaande woningen beklad met extreemrechtse leuzen terwijl de gemeente niet eens plannen heeft om vluchtelingen in die woningen op te vangen. Er ging slechts een gerucht rond in de betreffende woonwijk.

We mogen concluderen dat er sprake is van hysterie onder de PVV-aanhang. Opgehitst en paranoïde. Uit het riool waar de PVV en aanverwante media nu al wekenlang driftig in zitten te roeren, komt een vreselijke stank naar boven.

Psychische hulp

Mensen die nazisymbolen gebruiken om hun ‘bezorgdheid’ over de opvang van vluchtelingen te uiten hebben dringend psychische hulp nodig. Politici en journalisten die dat gedrag legitimeren en aanwakkeren zijn er medeschuldig aan.

Nieuw is dit alles al lang niet meer. Op het internet worden al jaren fascistische teksten en beelden door (veelal anonieme) PVV-aanhangers verspreid, inclusief de meest afschuwelijke wensuitingen over gaskamers en concentratiekampen.

In reacties zien we hoe Wilders zich voorneemt ‘het gaspedaal’ nog verder in te drukken, en worden rechtse wrokblogs steeds explicieter in – als opiniestukken vermomd – neofascistisch proza. Het gaat over het verleggen van grenzen.

Opiniehoeren

Eigenlijk zijn het junkies. Of het nou Wilders is (als persoon is hij totaal oninteressant) of een of andere loser die voor zo’n wrokblog schrijft. Ze zijn verslaafd. Hun persoonlijkheden weggevreten door hun honger naar shocks.

Blijkt ook uit de inwisselbaarheid van het geklaag. Columns, blogs, janktweets. Beuzelen in een late night talkshow. Allemaal hetzelfde. Ze voegen niets toe. Als klonen lepelen zij kwijlend variaties op hetzelfde thema op, om zo een nieuwe kick te halen uit dezelfde shit. Voor die kick móeten ze wel steeds verder gaan.

Dwangmatig. Van cracksletjes bij wie vrijwel het hele gebit is weggerot (Joost Niemöller) tot coke-escorts voor de elite (Thierry Baudet) en alles ertussenin. In de kern zijn ze slechts afhankelijke opiniehoeren. Verslaafd aan de provocatie.

Zielige mensen

Maar goed, terug naar het onderwerp. Van al die types mogen we natuurlijk niet verwachten dat zij zich werkelijk afkeren van nazi-uitingen uit de achterban die zij zelf ophitsen. Junkies zien hun drug niet als de oorzaak van problemen.

Het heeft dus geen zin om de PVV of de rechtse media verantwoordelijk te houden voor hakenkruizen, Jodensterren en internetgebral over gaskamers. Hun junkinstinct zal direct zijn: ontkennen (en gauw een nieuw shotje nemen).

Begrip en liefde voor deze zielige, zielige mensen. Het is veel gevraagd, en genezen zullen ze nooit helemaal, maar begrip en liefde zijn de beste remedie.

Video: Devil Pray

Foto: Photocapy.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PVV-fans ‘in verzet’ met Jodenster en hakenkruis

  1. erwin

    Goh, iemand die telepatisch blijkt te zijn. Kom je niet vaak tegen.

      /   Reply  / 
  2. Paul

    Niet melden inverband meldpunt Wilders zeg Asscher . Asscher zeg ; de overheid heeft een goed hart ,melden bij de overheid .
    Maar in werkelijkheid is de overheid gewoon een farce,dat weten we allemaal .
    Een politieken smerige asbak op tafel die nooit geledigd wordt .
    Melden aan de overheid . Schrijf geen brieven aan Asscher of brieven aan Mark Rutte of brieven aan wie dan ook in de tweedekamer ,want je kunt op het kerkhof dood en begraven en verrot zijn .Misschien dat er dan nog plots tegen bericht briefje uit de lucht komt vallen met de tekst ;u had een probleem dus nu u op het kerkhof ligt niet meer ,groetjes de overheid .
    Tegenbericht sturen hebben ze geen tijd voor in de tweedekamer . Wat te denken hoeveel uren telefoontje spelen en koffie met broodjes en roltrap lopen en elke dag te bedenken wat zullen we vandaag weer bedenken om te zwetsen .
    Er lopen in de tweedekamer mensen al bijna 20 jaar in de wandelpas van politieke partijen die zelfs nog nooit door andere partijen zijn opgemerkt alszijnde wat komt u hier doen ,weet u dat niet ,ik zit hier ook al bijna 20 jaar in een of andere partij . O jezus ,ik dacht dat u een burger was die een treinkaartje dagje Haag tweedekamer had gewonnen,excuus hoor,das lachen he . Nee hoor,ik loop al bijna 20 jaar hier bij de inboedel .

    Dus schrijf nooit naar de tweedekamer als u verlegen bent om een terug kerende envelope met gratis belasting postzegel er op . Haal ze zelf op het postkantoor of in de winkel en schrijf een aan u zelf geadresseerde post. Dan komt uw eigen post bij u in de bus. Is dat even enig he .
    Alleen als u masse en plein public allemaal op 1 partij z n 100 zetels nou dan heb u echt wel een klein kansje dat er een groot vracht vliegtuig met envelopen over Nederland worden uitgestrooid .
    Zo ,dan heb u voor altijd en eens tegenbericht he .
    Tenzij ze zich dan weer bedenken en zeggen ;ojee de motoren van de vliegtuigen willen niet starten .
    Want er is niets zo veranderlijk per dag dan een zich noemende politicus .

    Ik kan het weten. Heb de laatste jaren zn 8 brieven aan PvdA . 6 brieven aan Mark Rutte + 4 faxen in 4 jaar tijd en ook aan GL de zogenaamde wonderboy Jesse Klaver en ook de PVV en D66 en aan Dirkje Samsom .
    Mensen wij bestaan gewoon niet .
    Wij bestaan alleen als ze ons nodig hebben voor Zeteltjes .
    Geert Wilders doet nu op straat voorkomen of hij Vadertjes Holland speelt .
    In werkelijkheid worden de burgers altijd in het ootje genomen voor Zeteltjes en hun persoonlijke politieke macht .
    Wat echt gebeurt is dat stilletjes de belastingen en de levensstandaard omhoog gaan en onder de VVD al z n 200 procent zijn verhoogd .
    De rest der tijd zijn ze daar aan het lapzwansen en kletskousen .
    Exekwo zijn de lapzwanzers van EU Brussel . Ze rijden daar zelf al jaren in Duitse diesels en plots horen ze iets en roepietoetie ze dat je er horendol van gaat worden . Hebben die lapzwanzen van Brussel nog geen miljarden boete uitgeschreven aan VW . Daar kunnen ze nog een hoop taartjes van kopen met pakken koffie en dure flessen wijnen en witte poedertjes snuiven .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>