PvdA fractievoorzitter Hamer doet 'moeilijk, moeilijk, moeilijk'

De leider van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer, Mariette Hamer, laat weer eens iets van haar horen. En het komt zwaar en depressief over. ‘Ik hoor nu vanuit het SER-kamp zorgelijke geluiden: moeilijk, moeilijk, moeilijk. Laat het kabinet het maar doen. Daar maak ik me zorgen over.’ Maar mocht er wel een goed idee op komen borrelen, iets wat onwaarschijnlijk lijkt bij de werkgevers en de vakbeweging, ‘..dan is dat bindend voor de PvdA.’ Zegt Hamer in een interview op NUpuntNL. Dan kunnen we de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar weer vergeten, of toch niet..

Bindend voor de partij? PvdA-leider en vicepremier Wouter Bos zei afgelopen vrijdag na afloop van de ministerraad heel iets anders. ‘We gaan niet bij voorbaat een advies dat we niet kennen accepteren. Je bindt je nooit aan een advies dat je niet kent.’ De situatie is dus duidelijk. De coalitie heeft altijd het woord ‘zwaarwegend’ gebruikt. Hamer wil de SER nu motiveren om met een goed advies te komen, want dan neemt de fractie het sowieso over. Iets waar Bos het dus niet mee eens is. Maar het wordt lastig voor vakbonden, werkgevers en kroonleden in de SER om het eens te worden. Want het is altijd lastig om het eens te worden, en helemaal als sommige groepen alleen maar hun middelvinger opsteken en gezellig willen gaan staken.

Premier Balkenende liet zojuist op zijn wekelijkse perconferentie weten dat hij het absoluut niet eens is met Hamer en dat er nooit over ’bindend’ is gesproken. Hamer roept wat, wil dingen, maar wordt direct afgeknepen. 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>