Marc Chavannes [NRC] publiceert het boek Niemand Regeert

De privatisering van de afgelopen 15 jaar is, als je het nu bekijkt, slecht voor de Nederlandse samenleving. De politiek heeft te veel uit handen gegeven, waardoor regeren moeilijk is. Of moeilijk, volgens NRC journalist Marc Chavannes regeert momenteel niemand. Het lukt gewoon niet om er besluiten door heen te krijgen. Een slak die over het Binnenhof beweegt. Erg langzaam. ‘En daarom is het vertrouwen verdwenen in de politiek.’

Afgelopen week publiceerde oud Amerika correspondent van het NRC Handelsblad een grote tease voor zijn nieuwe boek. Niemand Regeert gaat er onder andere over dat er maar geen besluiten worden genomen in Den Haag. En afgelopen week gebeurde het weer. Doorschuiven.

“Doen ze het of doen ze het niet? De techniek van tv-soapschrijvers om iedere aflevering vlak voor een hoogtepunt af te kappen wint terrein in de Nederlandse politiek. Het zoveelste Kamerdebat over de vaargeul in de Westerschelde eindigde donderdagavond met zo’n cliffhanger. Net toen minister Verburg (Landbouw, CDA) dreigde vast te lopen werd zij onwel. De beste wensen voor een spoedig en volledig herstel. Op naar de volgende spannende bijna-beslissing. Ontpolderen of niet-ontpolderen?”

“Ja, er worden wel knopen doorgehakt. Met enige regelmaat. Kijk naar de oogst van deze week. De A4 tussen Delft en Schiedam wordt aangelegd. Minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat, CDA) is hoopvol dat de eerste auto’s er in 2015 rijden. Dat zal de files tussen Den Haag en Rotterdam ontlasten. Ministerieel optimisme doet goed. Deze knoop wordt al 46 jaar doorgehakt.”

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marc Chavannes [NRC] publiceert het boek Niemand Regeert

  1. Joost de Snoo

    Prachtig boek! Uit het hart gegrepen. Kan ik ieder aanraden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>