Publieke Omroep weigert ‘Heksenkinderen’

AfrikaTe bizar voor woorden. Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft een Nederlander een Emmy Award gekregen in de categorie Current Affairs. Vorig jaar sleepte Peter R. de Vries het beeldje in de wacht door Joran van der S. te drogeren. Dit jaar won Joost van der Valk de prijs dankzij een aangrijpende documentaire over ‘Heksenkinderen’ in Afrika. Tot zo ver het goede nieuws…

Terwijl de winnende documentaire ‘Saving Africa’s witch children’ in onder andere de VS, Australie en Engeland wordt uitgezonden heeft de Publieke Omroep deze docu afgewezen. Gewoon omdat het kan.

De Publieke Omroep helpt namelijk al Tukkers aan een tjikkie en schenkt ons documentaires over elke palingboer die maar een noot kan zingen. Begrijpelijk dus dat voor enige vorm van inhoud geen plaats meer is. En terecht.

Voor de mensen die om wat voor bizarre reden dan ook niet naar Lingo willen kijken… hier een aantal fragmenten uit de docu. En als je denkt….. Andre van Duin die sla ik wel een keertje over vanavond… dan daaronder de gehele docu. Met dank aan onze Chinezen vrienden!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Publieke Omroep weigert ‘Heksenkinderen’

  1. Bluts

    De publieke omroep heeft de documentaire niet afgewezen, alleen de netmanager van Nederland 3. Dit programma past niet bij het profiel van deze zender. Het is heel goed mogelijk dat de documentaire wel op Nederland 2 verschijnt. Ik vind deze vorm van verslaggeving tendentieus en niet terecht.

      /   Reply  / 
  2. Quinten Alkemade

    Bluts, ..het is goed mogelijk dat…? In DWDD komt de maker niet zo over. Uit werkelijk niets blijkt dat de netmanager van Ned3 heeft laten weten ‘probeer het eens bij Ned2′. Tendentieus valt wel mee dus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>