Wortel-activisme bereikt Nederland!

al_goreEindelijk een positieve manier van milieu-activisme. Geen boycots. Geen donaties. Geen protestborden. Gewoon je dagelijkse boodschappen halen en Al-Gore is al trots op je!

Terwijl die geiten-wollen-sokken-activisten ons jarenlang als een soort milieu-kruisvaarders hebben willen bekeren tot het boycottende deel der mensheid, is men er eindelijk achter gekomen dat dit een zinloze bezigheid is.

Het is niet voor niets dat we ondanks onze idealen op de 195.000e verjaardag van de mens leven in een consumptie-maatschappij. Niet in een socialistische heilstaat, islamitisch kalifaat of een milieu-vriendelijke samenleving van jagers en verzamelaars. Nee, we houden nu eenmaal van kopen en nog eens kopen. Het boycotten van produkten, hoe slecht ze ook voor het milieu zijn, valt ons dan ook logischerwijs zwaar; het zit nu eenmaal niet in ons DNA.

Een groepje milieu-ridders uit San Fransisco, genaamd Carrotmob, begrijpt dit heel goed en bedacht een nieuw soort activisme; wortel-activisme!

Het concept is heel simpel. In plaats van winkels die erg milieu-onvriendelijk te werk gaan te boycotten laat je een groep mensen produkten kopen bij een keten die een deel van de die omzet wil investeren in duurzaame bedrijfsvoering. Zo breng je makkelijk mensen op de been die toch al boodschappen willen doen en geef je winkeleigenaars de kans om zich aan de wetten van de nieuwe kruisvaarders te houden.

Bekijk dit filmpje en overtuig jezelf dat je anno 2009 ook zonder sandalen maar met een I-Phone op je kneiter gewoon goed kunt doen voor moeder Aarde.

En o ja. Binnenkort dus in Rotterdam; de eerste actie in Nederland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>