Zalm kende ‘DSB-trucs’ al als minister; Bos in lastiger parket

Zalm BosOud-minister van Financiën Gerrit Zalm komt in een steeds lastiger parket te zitten. En dus ook de huidige minister Wouter Bos, die de huidige topman van ABM Amro grondig blijft verdedigen. Gisteren zei Bos in de Kamer dat er al een onderzoek loopt naar de top van de DSB bank, wat niet klopte, nu heeft hij weer iets anders uit te leggen. Jawel, financieel ombudsman Jan Wolter Wabeke zegt namelijk dat Zalm was als minister al op de hoogte was van kritiek op  de verkoopmethoden van DSB. Een soort kopstoot dus..

Bos zei gisteren in de Kamer dat de praktijken van de DSB bank ‘totaal idioot’ zijn. Maar later ook tegen Pim van Galen van NOVA dat hij op geen enkele wijzen twijfelt aan de integriteit van oud VVD leider Zalm. Nu is er dus een nieuw probleem. Financieel ombudsman Wabeke heeft Zalm in zijn tijd als minister en als DSB-bestuurder ook persoonlijk gesproken over de handelwijze van de bank. Volgens Wabeke is de kritiek dus niet nieuw. Dit omdat er over werd geschreven in zijn jaarverslagen van 2003, 2004 en 2005. ‘Maar de politiek deed er niets mee.’

Dan nog een laatste puntje.. De DSB bank van Dirk Scheringa kreeg dit jaar al twee boetes van de AFM. De oud topman van die bank, Gerrit Zalm, beweerde dat de dossiers die aanleiding gaven tot deze boete van voor zijn tijd waren. Echt waar joh? Gisteren zei PvdA leider Bos dat Zalm zich hierover heeft vergist. Hup, eruit dus..

UPDATE: Klanten kunnen hun geld niet meer opnemen bij de DSB bank.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zalm kende ‘DSB-trucs’ al als minister; Bos in lastiger parket

  1. gerard

    Het moreel afglijden van minster Zalm is al veel langer aan de gang.Ik hoor het hem nog zeggen bij de introductie van de euro,dat er niets aan de waarde van onze munt zou veranderen.Nou dat hebben we geweten.Tekenend is dat de zgn. deskundigen beweerden,dat er helemaal niets veranderde!Bij de DSB mag je wel liegen maar niet bedriegen.Het verschil wordt zo wel erg moeilijk.
    En in de tweede kamer mag je het woord belazeren niet noemen terwijl dat woord nu precies aangeeft hoe ik me voel.
    Het wordt tijd,dat we verlost worden van hypocriete en leugenachtige politici.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Balkenende: Trots op Dirk Scheringa van DSB | Politiek

  3. con evers

    bos en zalm mede schuld aan val van europa,ik zou ze hard aan pakken.
    zij zijn met de zooi begonnen,dikke vette bonessen voor hun zelf en de
    banken,als ik het voor het zeggen had,dan waren ze morgen bedelarm,
    ze hebben nederland besodemietert.

      /   Reply  / 
  4. Mat

    De waarheid is dat je een hoop slap gelul op dit Forum verkondigt en je hier gedraagt als een soort stalker die dit blog verziekt en andere mensen de lust ontneemt om nog op dit Blog te reageren. Ik snap de beheerder van dit Blog je nog niet verbannen heeft, dit heeft toch niets meer met vrijheid van meninguiting te maken? Paul zoek het zelf uit en het liefs ergens anders, LUL.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>