Timmermans ‘Balkenende zeker niet naar Brussel’

DEN HAAG-TWEEDE KAMEROm toch even de vinger aan de pols te houden in de zaak ‘Balkenende naar Brussel’, wederom een update. Want het is namelijk uitgesloten dat de voorzitter van de Europese Raad van regeringsleiders, volgend jaar Jan Peter Balkenende is. Volgens staatssecretaris Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken wordt er niet geschoven met de premier van Nederland binnen Europa. Helderheid in een zaak die vaag is, of dus was. Maar de afgelopen weken waren toch echt andere verhalen te horen.

Wat dachten we het verhaal dat Balkenende goed in markt zou liggen bij Angela Merkel. Functioneel om de premier van Duitsland aan je zijde te hebben. Een Europese nieuwssite schreef ‘A leading Dutch source in Brussels told EurActiv that Balkenende “definitely wants the job”.’ Een week voor dit nieuwtje pakte het FD uit met een artikel waarin ‘drie CDA-bronnen, zeer dichtbij het kabinet’, praten. Als Balkenende vertrekt liggen de plannen al klaar. Voor Maxime Verhagen.

Wat is de gedachte achter deze uitspraak van de PvdA bewindspersoon. Zou Timmermans, en dus de hele Partij van de Arbeid top, denken ‘laat die Balkenende maar even doorklooien, dat kan niet goed zijn voor de zetels van het CDA.’ Gaat misschien te ver, maar achter elke uitspraak vanuit de coalitie lijkt iets schuil te gaan. Dubbele agenda’s enzo.

Conclusie: de CDA leider heeft problemen, en dat weet hij zelf ook.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>