Onderzoeksraad Veiligheid ‘minister Eurlings doet niets met adviezen spoor’

pietervanvollenhovenSinds 1992 wordt er voortdurend gewaarschuwd voor het falen van het huidige beveiligingssysteem van het spoor, het Automatische Trein Beinvloeding (ATB). Na elk ongeluk, na elke inspectie en af en toe om het ministerie van Verkeer en Waterstaat wakker te houden. Maar nog altijd bestaat het oude ATB systeem. Wel met een paar verbeteringen, maar nog altijd zo lek als een mandje. Er gebeurt dus te weinig. Zegt voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid Pieter van Vollenhoven.

Het treinongeluk bij Barendrecht van ruim een week geleden was voor de NOS reden genoeg om de professor weer eens aan zijn tand te voelen. Want hoe kan het nou dat er tientallen adviezen van de band rollen en dat alles bij hetzelfde blijft?

“Het huidige treinbeveiligingssysteem ATB is volgens Van Vollenhoven niet in staat om de veiligheid op het spoor voldoende te garanderen. De afgelopen vier jaar zijn in afwachting van een nieuw Europees systeem de 1100 meest gevaarlijke seinen in het spoornet van verbeterde bewaking voorzien. Van Vollenhoven noemt dit een tussenoplossing en vindt dit te weinig. Hij wil dat het hele spoorwegnet van 6000 seinen van verbeterd Automatische Trein Beïnvloeding wordt voorzien. Naast betere beveiliging wil Van Vollenhoven scherper toezicht door de Inspectie Verkeer en Waterstaat.”

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Onderzoeksraad Veiligheid ‘minister Eurlings doet niets met adviezen spoor’

  1. Judith

    bonusje Je vriend is er weer..Hahaha..

      /   Reply  / 
  2. Judith

    Dat weet ik..maar hoe komt het dat hij aan jouw prive gegevens kon komen?

      /   Reply  / 
  3. Judith

    Ga even jouw reacties bekijken..groetjes..

      /   Reply  / 
  4. Judith

    bonusje waar ben je???????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>