Hamer veroorzaakt slechte peilingen en moet eruit, aldus Samsom en Van Nieuwenhoven

mariette-hamerDe fractievoorzitter van de PvdA kreeg gisteren binnen een paar uur twee behoorlijke kopstoten. Subtiele uitspraken en duidingen, maar door de personen pijnlijk voor Mariette Hamer. Kamerlid Diederik Samsom liet gisteren weten ‘de PvdA verkeert in een deplorabele staat‘. Vervolgens kwam kopstuk Jeltje van Nieuwenhoven er overheen. ‘Nou, dat vind ik al een paar jaar.‘ Volgens Samsom zijn ‘drastische maatregelen nodig‘. Zullen we dan maar beginnen met het afzetten van Hamer? ‘Dat zou kunnen ja’. Aldus Van Nieuwenhoven.

Vorige week maandag schreef Samsom in een interne e-mail aan zijn fractiegenotenop dit moment zijn wij niet in staat het tij te keren’. Een fijne boodschap van de net herkozen fractiesecretaris. Die eerst niet zeker wist of hij wel door wilde gaan met deze functie. Een slechte zaak voor Hamer, want in april 2008 won ze maar net van tegenkandidaat Samsom. Met een of twee stemmen. Oud PvdA-staatssecretaris Rick van der Ploeg zei vanavond dat dat een van de problemen is van de partij. Samsom wijst indirect naar Hamer. Hij zegt ‘we zitten in een zieke positie, op deze manier komen we er niet uit’. Twee punten om dat niet met de huidige voorzitter van de fractie te doen. Want Hamer mist meer, dan dat ze voor elkaar krijgt.

Van Nieuwenhoven wil lijsttrekker worden voor haar partij in Den Haag bij de gemeenteraadsverkiezingen en heeft dus last van profileringsdrang. Ze zat direct aan tafel bij De Wereld Draait Door.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hamer veroorzaakt slechte peilingen en moet eruit, aldus Samsom en Van Nieuwenhoven

  1. Judith

    Laten die wijven maar in de PvdA blijven..dan gaat de PvdA door de onbekwaamheid van die twee wijven vanzelf ten onder!!!!

      /   Reply  / 
  2. A. Th. Wijs

    Wat een weldaad voor het land als deze partij gedecimeerd wordt! Hier verlang ik al decennia naar. De schade die deze partij heeft aangericht aan ons land is groot, vooral door de obstructie van de aanpak misstanden: criminaliteit, misbruik sociale voorzieningen, kraken, ongebreidelde immigratie etc.. En door het cultiveren van een weg-met-ons-mentaliteit, in combinatie met het waanidee dat links moreel superieur is aan rechts. We kunnen zonder overdrijving stellen dat alles wat slecht is voor de PvdA een zegen is voor het land.

      /   Reply  / 
  3. Judith

    Dus PvdA neem maar zoveel mogelijk onbekwamen als Jeltje van Nieuwenhoven..Hamer..Vogelaar..enz.. dan gaat de PvdA vanzelf ten onder..
    En waarom ik wijven zeg..dat komt omdat het dikke oude trutten zijn om te zien..gewoon manwijven..geen greintje charme zit er aan die wijven..

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Bizarre BosBlog vandaag. Bos en Ploumen ‘Hamer heeft steun’ | Politiek

  5. Pingback: Bos en Ploumen bekennen kleur! | Politiek

  6. Pingback: Dramatische week voor PvdA heeft resultaat, 13 zetels in peilingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>