Dramatische week voor PvdA heeft resultaat, 13 zetels in peilingen

pvda_bedankt3De Partij van de Arbeid stemmers haken massaal af omdat er te weinig wordt gepresteerd. Werd vorige week nog een historisch dieptepunt bereikt, 14 zetels in de peilingen, vandaag lijkt de PvdA beerput toch nog iets dieper te zijn. Als er nu verkiezingen worden gehouden, krijgen Bos en Hamer nog maar 13 zetels, volgens peil. En het erge is misschien nog wel.. het is voor niemand een verrassing. Want wat een bizarre week was het weer voor de rode-rozen-club.

De treurige week van de PvdA begon natuurlijk vorige week zondag toen Maurice de Hond met ‘de 14-zetel-klapper’ kwam. Maandag was er relatieve rust, behalve dan de reacties op het trieste bericht. Dinsdag kwam de NRC met het verhaal van Kamerlid Samsom. De krant schreef over zijn interne mail ‘de PvdA verkeert in een deplorabele staat‘. Diezelfde avond liet oud PvdA topper Van Nieuwenhoven weten het daar mee eens te zijn. ‘Nou, dat vind ik al een paar jaar.‘ Later kwamen de meningen van mensen als Van der Ploeg, Peper, Pronk en Cuperus er over heen. ‘PvdA is de weg kwijt en fractievoorzitter Hamer moet weg.’

Aardig om te weten is dat partijleider Bos en burgemeester van Amsterdam Cohen dinsdagavond direct een meeting hadden. Bijna twee uur lang spraken ze met elkaar. Volgens Theodor Holman ging het over de toekomst van de partij. En dus de rol van Mariette Hamer.

Paniek in de partij dus. Niemand had het meer over premier Balkenende uit vorm en het gedoe binnen het CDA. En dus kwam er donderdag een BosBlog online, geschreven door de Ploumen en Bos. ‘We moeten het niet willen hebben over Mariette Hamer. Zij doet een hondsmoeilijke baan in heel zware tijden en verdient daarbij ons aller steun.’ En toen vroeg iedereen zich af… is het bij een openlijke steunbetuiging niet eigenlijk al te laat?

Dertien zetels in de peilingen. Het drama voor de PvdA is enorm. Diederik Samsom, de man die de verkiezingen om het lijsttrekkerschap maar net verloor, liet later nog weten dat hij achter Hamer staat. Alleen slaat dat nergens op. Want waarom in godsnaam? Vanwege haar gewonnen gevecht, ontslagrecht technisch? Hou toch op..

pvda 13zetels[Sowieso Joep. Prima.]

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Dramatische week voor PvdA heeft resultaat, 13 zetels in peilingen

  1. frans smid

    Salonsocialisten krijgen wat hen toe komt…na de verkiezingen staan ze jaren buiten spel…dat krijg je als je links lult en rechts zakken vult..
    en de weinige principes die men nog heeft, weg onderhandeld !!!!!

      /   Reply  / 
    1. frank

      Voor 200 % mee eens

        /   Reply  / 
  2. Judith

    Op naar de nieuwe ORDE..met onder leiding van GEERT WILDERS..
    De PvdA bestaat niet meer…Leve de nieuwe president….Geintje..Hahaha..

      /   Reply  / 
  3. Mick

    Deze teloorgang van de PvdA doet de normale (niet linkse) mens zo verdraaid goed! Om van te genieten!

      /   Reply  / 
    1. Judith

      Het wordt gewoon tijd voor een frisse wind…

        /   Reply  / 
  4. theo van unen

    goed he wouter ik vraag mij af waar jij met je vriendje balkie dit heb verzonnen tijdens een kopje koffie how to rob old pensioners daarom stemmen we de pvv nu jullie zijn te zacht en hebben de verkeerde aanpak eerst lekker de banken steunen en dan dat bedrag terug halen bij de aow wat denk je nu mijn stem krijg jij en de pvda nooit meer gooi hem nog liever in de vuilnisbak al waren jullie de laatste partij op deze aarde de mijne krijg je zeker niet na 42 jaar zware arbeid te hebben verricht ik zou zeggen probeer het eens te werken als ik en duizenden andere haal je tekort eens bij de rijken die hebben het niet nodig hebben al genoeg rob somewone els

      /   Reply  / 
  5. loesje

    Dat de Partij van de Armoedzaaiers ook wel Partij van de Allochtonen langzaam uit beeld verdwijnt, is iets waar heel veel Nederlanders al heel lang op hoopten. Gaat het nu echt gebeuren? Tijd voor een heel groot feest. Eindelijk verlost van al die betweters, zakkenvullers, salon-socialisten, baantjesjagers, gedogers en andere softies. Tijd voor een nieuwe ferme aanpak. Geert for President ?

      /   Reply  / 
    1. Judith

      Loesje kijk uit met wat je schrijft..want dat mag je van één persoon niet zeggen..en hij schijnt dan achter je E-Mail te kunnen komen..en die persoon is..Q A..

        /   Reply  / 
  6. thijsco

    Solidariteit en collectiviteit uit het verleden geven geen garantie meer voor de toekomst bij deze partij. Geef mij maar helder of donker rood in plaats van dit laffe rose. Na mijn hele leven te stemmen op de Pv/dA ga ik over naar de SP.

      /   Reply  / 
  7. thijsco

    De partij van de ARBEID lijkt me in eerste instantie een parij voor de WERKENDE. Zeker voor diegene welke 45 jaar aan het arbeidsproces hebben deelgenomen. Dit zijn ook de mensen welke de “andere hobby’s” van de parij hebben kunnen financieren. Ben zuinig op deze mensen (groep is groot) en zorg ervoor dat ze niet overlopen naar een rodere patij.

      /   Reply  / 
  8. jan

    Dat er nog zo veel mensen op de “Partij Voor/Van De Asocialen” stemmen, vind ik alarmerend.
    Men zou intussen moeten weten dat het alleen maar baantjesjagers zijn die alleen maar uit zijn op eigen gewin en hiervoor alle beloftes aan hun achterban aan hun laars lappen.

      /   Reply  / 
    1. Judith

      Het is meer een PvdA allochtonen..Alleen deze allochtonen stemmen nog op de PvdA allochtonen..Als je ziet hoe Aboutaleb Marokkanen naar hem toe laat komen om voor €40 hun grieven over ons te mogen spuien..dat komt ook van de PvdA af..want Aboutaleb is in de eerste plaats een Marokkaan en in de tweede plaats een lid van de elite van de PvdA…
      Dus nu weet je welke mensen nog op de PvdA stemmen
      In ieder geval NIET de mensen die werken…

        /   Reply  / 
      1. frustraatje

        Wat doe jij eigenlijk overdag Judith, op de tijd dat jij dit intypt , placht ik te werken!!!!

          /   Reply  / 
        1. Judith

          Ik heb mijn hele leven hard gewerkt knul .. mag ik nu even uitrusten knul …

            /   Reply  / 
  9. Anadori

    Wel eerst vadertje Drees bedanken.

      /   Reply  / 
  10. Roy Bean

    Ja dit krijg je over je heen als je je eigen kiezers verraad.In al hun wanhoop die onder Bos al groteske vormen aannam,daarom ook het hazenpad koos,en J.Cohen als definitieve grafdelver naar voren schoof,bleek eens temeer dat Partij van de Arbeid als naam alleen maar een farce meer bleek want elke arbeider werd in de grond getrapt als hij niet de allochtoon volledig accepteerde en zelfs voorrang verleende op hoge vriendjesposten!
    GEGOKT in alle wanhoop en VERLOREN!
    Geen bestaansrecht?Opheffen dan die handel.Scheelt ons als belastingbetaler een vermogen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>