DSB bank technisch failliet, volgens Bos en Wellink

dsbDe bank van Dirk Scheringa heeft sinds twee weken grote problemen. En elke dag wordt er naar een oplossing gezocht, maar de issues worden maar groter. Want halve excuses en dubieuze deals zonder handtekening helpen niet. Dan de afgelopen twee dagen. De Volkskrant en het FD melden dat het over is voor de DSB bank. ‘De Nederlandsche Bank (DNB) staat klaar om het bewind over te nemen.’ Een technisch failliet is de conclusie. Een conclusie met grote gevolgen voor Dirk, we noemen het desastreus, want de Nederlandse staat schiet DSB niet te hulp. Auw.. Maar er is meer..

RTL Nieuws laat net weten dat er binnen een paar uur een persconferentie bij DSB zal zijn. Het ministerie van Financien zit op de ‘geen commentaar’ lijn. Onverstandig natuurlijk, want nu blijft het nieuws maar rondzingen. Volgens DSB woordvoerder Klaas Wilting is al het bovenstaande niet waar. Hij moest op zijn tong bijten om geen ‘gelul’ te zeggen, want volgens Radio 1 klonk hij bijzonder geagiteerd. Geeft niet, valt ook wel te begrijpen.

Volgens het FD stond de DSB bank de afgelopen dagen in de uitverkoop, maar banken als ING en Rabobank wilde geen 250 miljoen euro betalen. Het schijnt er namelijk nogal een financiele teringzooi te zijn. Veel lastige hypotheken enzo. En dus moest er dit weekend worden ingegrepen..

UPDATE: Ook de website is weer bijzonder traag. Vorige week gebeurde dit ook al. De site ging toen volledig uit de lucht, volgens DSB een aanval van hackers. Niemand geloofde dat alleen. En nu stopt de bank dus wederom klanten die hun geld willen weghalen.

UPDATE 2: Minister van Financien Wouter Bos heeft zojuist laten weten niet aanwezig te zijn bij het Nationale Jeugddebat vanmiddag. 130 jongeren zouden het onder andere over de kredietcrisis gaan hebben met de minister. Deze afzegging heeft natuurlijk niets met al het bovenstaande te maken. Wel..

Laatste UPDATE.

 

03-10-09 dsb scheringa kln[Joep. Natuurlijk]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>