Stalin 130 jaar, dus feest in Rusland en Georgië

stalin 130th birthday

Toch bijzonder dat op de verjaardag van Jozef Stalin, hij zou 130 zijn geworden, mensen de straat op gaan. Met dus grote portretten. Honderden mensen bijeen in zijn geboortestad Gori, om bloemen te leggen bij een groot standbeeld. En dat allemaal onder leiding van ‘kleinzoon Stalin’. Een feestconcert en bloemen op het Rode Plein voor ‘de Russische Hitler in het kwadraat‘? Bizar.

[Photo: Shakh Aivazov. AP. Thanks.]

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stalin 130 jaar, dus feest in Rusland en Georgië

  1. Jules Vismale

    Bij het zien van deze walgelijke herdenking van de geboortedag van Jozef Stalin, 130 jaar geleden, kan ik alleen maar constanteren dat deze leeghoofdige blaaskaken net zo goed in Duitsland hadden kunnen rondlopen om te vieren dat Adolf Hitler 120 jaar geleden werd geboren! Beiden hebben het Russische volk niets dan kwaad berokkend toen ze met elkaar oorlog voerden en meer dan 60 miljoen mensen in WO II de dood ingejaagd! Als ze daar nog zo dol zijn op die akelige Georgier met zijn walrussensnor dan moeten ze (mits mogelijk) terugreizen naar zijn tijd met kunstmatige hongersnoden, mislukte collectivisatie van de landbouw, deportaties, fusillades en NKVD-kampen en als ze er het slachtoffer van werden nog maar eens overdenken of Stalin wel zo dol op hen was (in werkelijkheid niet dus!).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>