Conflict VVD en Netwerk loopt hoog op

Het conflict tussen de VVD en Netwerk is nog steeds niet uit de wereld. Waar Netwerk eerder excuses eiste van Mark Rutte, denkt de VVD er nu over om naar de Raad van de Journalisitiek te stappen. Dit zei Halbe Zeilstra tijdens een videochat bij de NOS.

In de chat stelde VVd’er Zeilstra dat de EO met de Netwerk uitzending te ver ging. Volgens hem wees de VVD het programma er op dat hun berekeningen niet klopten en “Als daar niets mee gedaan wordt, ben je journalistiek verkeerd bezig.” Als De EO de standpunten in Netwerk handhaaft, overweegt de VVD de raad van de Journalistiek in te schakelen. De VVD blijkt dus werkelijk overtuigd van haar gelijk en is er op gebrand dat de halen. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd…

Bron: NOS

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Conflict VVD en Netwerk loopt hoog op

  1. Rvl

    Graag zou ik een correctie in sommige media en politiek willen zien. Sommige media, het UWV en sommige politieke partijen hebben er een handje van om te stellen (in rapporten) dat een WWB (bijstands)uitkering 900 euro in de maand is.

    Dit is onjuist. De hoogte is afhankelijk van de leeftijd, leefsituatie en gezinsamenstelling.

    Zo wisselt het vanaf 617,04 euro (alleenstaande) tot 1.305,60 (Gehuwden of ongehuwd samenwonenden, één partner jonger dan 65 jaar)

    Men kan maximaal 20% toeslag krijgen op de uitkering. Echter dit is afhankelijk van bijvoorbeeld of u op kamers woont of bij een woningbouwvereniging. En dan nog zit er verschil tussen gemeenten. Sommige gemeenten geven bijvoorbeeld bij kamerbewoning een lagere uitkering.

    Daarbij is het zo dat bij kamerbewoning bij geen eigen voordeur geen huurtoeslag (voorheen huursubsidie) wordt berekend. Dus het verhaal dat de fractieleider Rutte van de VVD houdt dat de huurtoeslag het wel repareert is voor die doelgroep onjuist.

    De VVD weet al lang en breed dat er mensen zijn die in sommige gemeenten niet rond kunnen komen van de WWB vanwege lokaal beleid (dakloos/ voedselbank). Gemeenten krijgen een bonus de minder uitkering dat ze betalen. En sommige gemeenten maken daar gebruik van (om gaten in de begroting te dekken)?

    Kortom de WWB wet die u heeft ontworpen dhr. Rutte vertoont kinderziekten. Wanneer gaat u die repareren?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>