CDA: verkiezingsnederlaag onvermijdelijk

Verlies CDA onvermijdelijkDe partijtop van het CDA ziet in dat zij het tij de aankomende 7 dagen niet meer gaan keren. Het CDA ligt in de verkiezingsstrijd op de derde plaats met een achterstand van maar liefst 14 zetels op de VVD van Mark Rutte. Brons, en misschien zilver, lijkt het hoogst haalbare tijdens de Tweede Kamer verkiezingen van 9 juni.

Bronnen binnen de partij hebben dit tegenover de NOS aangegeven. Balkenende zegt zelf nog vertrouwen te hebben in een goede afloop, maar de opiniepeilingen zijn uitzichtloos. Anderhalve week geleden probeerde Balkenende de wind nog in de zeilen te krijgen door de hypotheekrenteaftrek te bombarderen tot breekpunt. Iets wat bij CDA prominenten de wenkbrauwen deed fronsen.

Het gaat te ver om te zeggen dat er al aan de poten van Balkenende wordt gezaagd, maar binnen het CDA is men toch al bezig met zijn opvolger. Onlangs verklaarde Ank Bijleveld al dat zij Balkenende wil opvolgen. Na 8 jaar minister president te zijn geweest, zwaait Balkenende op 10 juni waarschijnlijk met een nederlaag af.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>