“Regeren met PVV is slecht voor reputatie”

"regeren met PVV slecht voor reputatie"Oud VVD-partijleider Joris Voorhoeve zegt zich niet voor te kunnen stellen dat de VVD van Mark Rutte gaat regeren met de PVV van Geert Wilders. Dit laat hij weten in een interview met Nu.nl. Voorhoeve is van mening dat het de reputatie van de VVD zou aantasten, omdat het vormen van een coalitie met de PVV de geloofwaardigheid zal aantasten.

En wat is dan het grootste bezwaar van Voorhoeve? U raadt het al: de anti-Islamitische houding van de PVV en Wilders en de gelijkschakeling van geweld en de Islam. Voorhoeve betwist dat geweld onderdeel is van de Islam. “Er zijn ook christenen die gewelddadig en extremistisch optreden bepleiten of hebben bepleit in het verleden.” Mocht de VVD toch in zee gaan met de PVV, dan zal Voorhoeve zich beraden op zijn lidmaatschap.

Mark Rutte heeft zich tot nu toe niet uitgesproken over de PVV. Hij sluit sowieso geen partij uit, al lijkt een samenwerking met de PvdA hem niet voor de hand liggend. Wellicht leeft het vermoeden bij Rutte dat er onder de VVD stemmers ook PVV symphatisanten zijn die nu nog kiezen voor de VVD. En als hij dan de PVV zou uitsluiten, lopen die wellicht over, omdat ze dan bang zijn voor een linkser kabinet.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on ““Regeren met PVV is slecht voor reputatie”

  1. Mat

    Regeren met de PVV betekent politieke zelfmoord, dat zal dus geen enkele partij gaan doen.

      /   Reply  / 
  2. ham

    hoe kom je daar bij doe je ogen eens open nederland is niet meer leef baar door alle (extreeme) moslims het word tijd dat de grensen dicht gaan ik heb ook kinderen die willen ook een normaal leven zonder boerka op te hoeven wat nu niet gelijk gebeurt maar over 10 jaar wel over 10 jaar hebben ze meer kies gerechtigen dan de niet moslims. iedereen wie belasting betaal vertrekt naar een andere land en daar krijgen we weer moslims voor terug.

      /   Reply  / 
  3. kindvriendelijk restaurant

    Dat is inderdaad politieke zelfmoord (zie reactie 1), getuige reactie 2. Overigens heb ik niet de indruk dat de pvv ook daadwerkelijk in een kabinet wil gaan zitten.

      /   Reply  / 
  4. Gerard

    Waarom zou Wilders niet in het kabinet willen zitten? Er zijn nu meer dan 1 miljoen kiesgerechtigden die op hem gaan stemmen en tot 9 juni loopt dat aantal alleen maar op. Eindelijk iemand die zijn bek open durft te trekken, maar ja het zal met hem wel net zo aflopen als met Pim Fortuin. Nederlanders die hun mond opendoen moeten vrezen voor hun leven, te gek voor woorden! De hele maatschappij is en als het zo doorgaat wordt het alsmaar erger. Laat Wilders maar eens laten zien wat hij kan, de tijd van cda/pvda is wat mij betreft voorbij.

      /   Reply  / 
    1. Mat

      Inderdaad Geert Wilders heeft een bek waar de rest van weldenkend Nederland een mond heeft.

        /   Reply  / 
    2. Menno

      Kopvoddenboer Wilders mag van mij best leider worden, maar dan wel graag van een eigen reservaat of een zogenaamd thuisland. Groot hek eromheen tegen vreemde indringers, een eigen munt, een eigen paspoort en een eigen “democratie”. Misschien is drooglegging van de Markerwaard als lokatie hiervoor een optie? Gezellig.

        /   Reply  / 
      1. Mat

        Dat hek erom heen dient om te voorkomen dat die PVV-ers onder dictator Wilders asiel aan kunnen vragen op het vaste land…. andersom kan ik mij niet zo goed voorstellen.

          /   Reply  / 
  5. Menno

    Zo,n net droogelegde polder leent zich uitstekend voor de teelt van een monocultuur, dat is reeds bewezen. Wel uitkijken dat men elkaar daar dan niet doodknuffelt.

      /   Reply  / 
    1. Mat

      Tja en als ze elkaar dan dood knuffelen hebben we onze polder weer terug…is iedereen blij!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>