Rouvoet: Homo prima, als je maar geen vriend hebt

Homo alleen bij ChristenUnie op de kieslijst omdat hij geen vriend heeftVoor het eerst in haar geschiedenis heeft de ChristenUnie een homo op haar kieslijst staan. Jonathan van der Geer is 25 jaar, christen en homo. Deze combinatie vormt voor hem en de ChristenUnie geen probleem. Dat hij homo is, dat is tot daar aan toe. Maar laat hij geen vriend krijgen; dat gaat te ver!

Van der Geer zei het zelf al in De Volkskrant: “Partijen als GroenLinks, D66 en de VVD kunnen zich niet voorstellen dat er mensen zijn die zeggen: ik ben homo, ik kies ervoor om de rest van mijn leven alleen te zijn.” Je vraagt je toch inderdaad af wat deze jongen bezielt om op de kieslijst van een partij te staan waar het praktisch niet is toegestaan toe te geven aan je geaardheid.

Van god los

Van der Geer was dus waarschijnlijk niet op de kieslijst gekomen als hij een vriend heeft. Want, zo zei Roevout, “Wij hechten aan het huwelijk als verbond tussen man en vrouw. Dat hangt samen met onze Bijbelse visie.” Maar is Van der Geer als homoseksueel nu juist van god los of is hij met medeweten van god homoseksueel geworden? Als het voor god geen probleem is, moet Andre Rouvoet er toch ook mee kunnen leven (met het idee dan, niet met Van der Geer, want dat gaat te ver). Rouvoet wil immers niet op de stoel zitten van zijn idool. Of is Van der Geer buiten gods wil om homoseksueel? Hoe praat Rouvoet dat dan recht? “Ja, hij is inderdaad van de verkeerde kant, maar laten we hem de andere wang toe keren,” zou het zoiets zijn?

Scharreltjes

Waar ligt de grens? De boodschap wringt een beetje. Het is als tegen een junk zeggen dat het prima is dat hij junk is, als hij maar geen drugs gebruikt. Zou Van der Geer van pater familias Rouvoet wel zo nu en dan van bil mogen gaan met een scharreltje? Zonder liefde uiteraard, gewoon even anale interactie en daarna scheiden de wegen weer. Want laat het niet zijn vriend worden; weg politieke carriere. Misschien is dat wel de drijfveer van Van der Geer: hij wil geen vaste relatie en dit is zijn excuus. “Man, je rimt heerlijk en ik vind je echt heel leuk, maar het wordt niks tussen ons. Mijn politieke carriere, snap je?” Het lijkt zo bekrompen, maar die ChristenUnie is eigenlijk heel vrij van geest…    

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Rouvoet: Homo prima, als je maar geen vriend hebt

  1. Maartje Groen

    Rij ik vanmorgen langs de verkiezingsborden in Nijmegen zie ik dat er over de politici ‘not perfect’op is geplakt! Wie heeft dat nou weer gedaan. Weet iemand waar dat van is?

      /   Reply  / 
  2. H.D.B. Go

    Inderdaad onbegrijpelijk van Jonathan van der Geer. Kennelijk is een politieke carriere voor hem belangrijker dan als vrij mens te kunnen leven. En dan ook nog de Christen Unie. Misschien is een transsexueel een betere optie dan Jonathan van der Geer.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Rouvoet blijft vaag over homorelatie | Politiek

  4. Maaten vd Pas

    Er is toch ook geen een politici perfect!

      /   Reply  / 
  5. marc noordenbos

    Sectarische partijen (cu,sgp), zijn
    achterhaald.Belive your shit and be done with it.
    Maar laat zelfstandige mensen met rust.
    En homo’s moeten helemaal niet geloven in dat
    Grrristenshit verhaal.
    Dit is nog erger dan Wilders.

      /   Reply  / 
  6. Ate de Boer

    ik vindt de opmerking van dhr Rouvoet ronduit belachelijk ,
    voor woorden dat hij even kan en zal beslissen dat je als homo,
    geen vriend mag hebben om in de 2e kamer te komen dit is in mijn ogen pure discriminatie en zou niet mogen. dus stem niet op deze partij want ze zijn je stem niet waard.

      /   Reply  / 
  7. Mat

    Tja je moet toch behoorlijk verknipt zijn dat je als homo op de lijst van de Christen Unie wilt staan, Je bent en blijft daar immers een openbaar punt van discussie over hoe jij als homo je leven inricht. Wel homo mogen zijn, geen vriend hebben, niet mogen trouwen, geen kinderen mogen krijgen, laat staan opvoeden. Geen hostie in de kerk als je toch besluit praktiserend te worden…Je moet wel gek en masochistisch zijn om je hele privéleven voor de kerk te gooien om vervolgens te wachten op hun veroordeling….

      /   Reply  / 
  8. Flipje

    En dit is nou een van de redenen waarom partijen met geloofsovertuiging niet in de politiek thuishoren

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>