Peilingen Tweede Kamer: Cohen en Balkenende komen iets dichter bij Rutte

Cohen en Balkenende lopen een zetel in op RutteDe PvdA van Cohen en het CDA van Balkenende lopen in de laatste opiniepeilingen van Maurice de Hond (03-06-2010) iets in op de VVD van Mark Rutte. Mark Rutte gaat nog steeds soeverein aan kop, maar verliest in de peilingen wel een zetel. Vooral Cohen ziet Rutte weer bijna in de rug.

De koers leek verlopen. Eigenlijk waren er in de peilingen van de laatste anderhalve week nauwelijks verschillen. Met name Mark Rutte stak er met kop en schouders bovenuit. Maar een krappe week voor de finish geven Cohen en Balkenende nog niet op.

Cohen wint een zetel en de PvdA staat in de peilingen u op 29 zetels. Het CDA op 24. De VVD heeft 1 zetel verloren en staat nu op 36 zetels. De voorsprong op zijn achtervolgens lijkt voor Rutte groot genoeg. Het is voor hem zaak niet stil te vallen. Cohen en Balkenende zullen echter een eindsprint proberen in te zetten. Balkenende moet van ver komen, het CDA heeft een achterstand van 12 zetels op de VVD, maar Balkenende toont zich strijdbaar en zegt nog altijd voor goud te gaan. De aankomende dagen zal blijken of de benen van Rutte verzuurd genoeg zijn voor Cohen en Balkenende om hun eindsprint te verzilveren.

De volledige zetelverdeling volgens de opiniepielingen van Maurice de Hond: VVD 36, PvdA 29, CDA 24, PVV 18, SP 12, D66 11, GroenLinks 10, ChristenUnie 7, SGP 2, Partij voor de Dieren 1 en de overige partijen 0. De peilingen zijn ook hier te bekijken.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Peilingen Tweede Kamer: Cohen en Balkenende komen iets dichter bij Rutte

  1. Hannah

    Ik kies Balkenende. Dat lijkt mij de beste keus.

      /   Reply  / 
  2. Rinus

    Nadat een stelletje zakkenvullers de wereldeconomie aan de rand van de afgrond brachten gaan we nu massaal op dezelfde rechtse mensen stemmen. Lijkt er bijna op dat hier iets goed mis aan het gaan is. Mensen denk eens goed na en gebruik je hersens eens een keer.

      /   Reply  / 
  3. manon

    Het CDA is ook voor mij de meest eerlijke keuze. Links is helemaal niets.

      /   Reply  / 
  4. Martin

    Tijd voor een frisse ( lees: rechtse ) wind door Nederland !
    PVV mijn stem hebben jullie…

      /   Reply  / 
  5. Jan Willem

    Frisse winden komen nog altijd uit het westen dus van links.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>