Wilders versus Cohen: same old

Wilders versus CohenDe politieke tegenpolen Geert Wilders en Job Cohen botsen vandaag flink in de media. Wilders neemt het in De Telegraaf Cohen zeer kwalijk dat die hem ‘een gevaar voor de rechtsstaat’ noemde. Job Cohen zegt vandaag in een gesprek met Omroep MTNL dat hij juist ter bestrijding van de PVV lijsttrekker is geworden.

Cohen geeft aan dat er nog al wat op het spel staat en dat hij het als zijn taak ziet om er voor te zorgen dat de PVV niet gaat regeren. Hij wil Wilders niet alleen tegengaan, maar hem overtreffen en uiteraard om er voor te zorgen dat ‘iedereen meetelt’.

Wilders blijkt weer woest op Cohen. Hij vindt dat die hem in gevaar heeft gebracht door te stellen dat de PVV een gevaar voor de rechtstaat is. ‘Er zijn altijd gekken die dan denken daar moeten we vanaf.’

Dit soort strijd is weer veel van hetzelfde. Voor de buitenwereld is duidelijk dat de partijen absolute tegenpolen van elkaar zijn. Ook hun electoraat staat qua politiek gedachtegoed lijnrecht tegenover elkaar. De vraag is dus wat Wilders en Cohen hier mee willen bereiken. Veel extra kiezers zullen ze met het afspelen van weer dezelfde plaat waarschijnlijk niet voor zich winnen.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Wilders versus Cohen: same old

  1. restaurant

    Helemaal mee eens. Het schiet gewoon niet op die onzin over en weer. Overigens vind ik Wilders wel een klein beetje hypocriet, want hij is juist voor vrijheid van meningsuiting en zegt maar wat ie wil en excuses aanbieden staat niet in zijn woordenboek.

      /   Reply  / 
  2. H.D.B. Go

    De VVD is een midden party vergeleken met de PVV. Als de PVV electorale winst boekt op 09 juni a.s. en wel zodanig dat ze niet alleen gaan mee regeren maar een flinke vinger in de pap hebben inzake politieke beslissingen, dan is Nederland het Israël van het westen geworden. Dan gaan ze in Limburg zeker een afscheidingsmuur bouwen. Geert Wilders en de PVV, waarom zeggen jullie niet ronduit dat jullie Adolf Hitler in zijn tijd een toffe vent vindt. Dan weten we allemaal in Europa waar we met Geert Wilders en zijn PVV aan toe zijn. In België, Frankrijk en Italië zijn er ook geestverwanten van de PVV.

      /   Reply  / 
    1. Rob Amory

      Hallo,U vergeet dat in de NL samenleving vele mensen stemmen op de PVV,omdat NL te ver is doorgeschoten in de betutteling van mensen en dan met name de allochtene mensen.Ik heb zelf geen problemen met allochten, zolang zij maar de normen en waarden van NL aannemen alsok zich houden aan de wet. Er worden inderdaad miljaren Euro´s geinvesteerd in de allochtonen, echter ik heb nog nooit vanuit deze groep mensen een gebaar gezien om inderdaad een goede multiculturele samenlevering te vormen.
      Trouwens,indien U Geert Wilder gaat betitelen of vergelijken met Alolf Hitler dan doet U dit ook aan alle potentiele stemmers!! Dit is niet sjiek…

        /   Reply  / 
  3. Rob Amory

    Voor NL is de VVD de enige partij die de economie weer op het goede spoor brengt. Het zijn soms “harde” maatregelen die genomen dienen te worden maar uiteindelijk zullen er weer banen bijkomen, de participatie verhoogd wordt van mensen, eigen initiatief wordt beloond en we met z´n allen zowel in welvaar alsook welzijn in de kwalitatieve zin er op vooruitgaan.Ik noteer KWALITATIEF, want dat moet de doelstelling zijn van ons bestaan. De PVDA en de rest van de linkse partijen leven “op-de-pof” en begijpen niet dat men eerst moet “investeren” en daarna oogsten. Eerst het huishoudboekje op orde hebben en dan weer kwalitatief investeren.

      /   Reply  / 
    1. René

      “op de pof”leven? Voor een groot gedeelte van de mensen zal het op een houtje bijten zijn bij de VVD.

        /   Reply  / 
      1. Rob Amory

        wij leven, ondanks dat we soms op een houtje moeten bijten, in een zeer welvarend land met vele mogelijkheden. Ook ik ben van helemaal onderaan begonnen, echter ik heb hard gewerkt en veel bijgestudeerd en mag nu niet klagen! Ik betaal relatief VEEL belasting maar ik heb hier geen problemen mee.Maar mijn belastinggeld moet wel goed geinvesteerd worden, nietwaar? Je moet mensen niet per direct “aan het lijntje houden”, want dit maakt mensen lui en anti-productief.

          /   Reply  / 
    2. menno

      Ik weet het niet, hoor. Hier wordt net gedaan of de huidige economische krisis het gevolg is van te veel links beleid terwijl ik zie dat het op de pof leven (veel lenen, hoge hypotheken, bonussen voor wanprestaties etc, etc) de laatste jaren als gevolg van een veel te ver doorgeschoten zogenaamd vrije marktwerking bij jan en alleman gemeengoed is geworden. Daar betalen we nu de prijs voor en meestal zijn dan de mensen die hier eigenlijk part nog deel aan hebben gehad gewoon de lul. Als de PvdA investeert wordt dat weggezet als potverteren, als de VVD op de pof leven propageert en bijv. de hypotheekrenteaftrek onaantastbaar verklaart (ze weten wel beter, dit is op termijn echt niet houdbaar) dan wordt dat investeren in de toekomst genoemd. Veel verbaal geweld, holle retoriek in deze campagne dus, waar je alle kanten mee opkan. Het zal wel bij het metier van “politiek bedrijven” horen zullen we maar zeggen.

        /   Reply  / 
  4. aallii

    aaahh gaat gw nu huilen dan omdat hij uitgesloten is met zijn partij door andere partijen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>