Cohen schiet met scherp op Rutte en Wilders

Cohen schiet met scherp op Rutte en WildersIn de laatste peilingen voor de Tweede Kamer zag Cohen het verschil tussen hem en Rutte slinken. Hierdoor blijft hij geloven in een premierschap. Daar waar Cohen van alle lijsttrekkers het meest rustig was, afwachtend speelde, kiest hij nu vol voor de aanval. Hij richt zijn pijlen met name op rechts: Rutte en Wilders. En schiet met scherp.

In een speech voor de Jonge Socialisten liet Cohen Balkenende volkomen links liggen en legde hij de nadruk op zijn strijd tegen Rutte en Wilders. Balkenende doet er voor Cohen blijkbaar niet meer toe.Volgens Cohen wordt of hij of Rutte premier. Voor hem is de keuze simpel: “Kiezen wij voor een land met premier Rutte en misschien vice-premier Wilders. Of komt er een regering onder mijn leiding? Dat is de keuze, gemakkelijker kan ik hem niet maken.”

Herhaling

Cohen moet een rotsvast vertrouwen hebben in de kracht van herhaling. Wéér zegt hij dat een kabinet onder zijn leiding echt probeert mensen bij elkaar te houden/de boel bij elkaar te houden. Wéér zegt hij de kloof tussen burgers onderling groter wordt als Rutte premier wordt. Wéér “duwt” volgens Cohen de VVD bijstandsmoeders nog verder het moeras in. Wéér is de hypotheekrenteaftrek een subsidie voor de allerrijksten. En wéér zoekt Wilders met zijn PVV de randen van de rechtsstaat op en wil zij die soms overschrijden. 

Bron: NU.nl

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Cohen schiet met scherp op Rutte en Wilders

  1. Jelmer

    Wat nou, ‘herhaling’. De punten die hij geeft zijn keihard waar. Je moet voorkomen dat mensen gaan stemmen op iemand die steelt van de armen en geeft aan de rijken. Uit onderzoek van volkskrant bleek dat de koopkracht bij links stijgt en bij rechts daalt. Op naar een progressief kabinet, dat is uiteindelijk beter voor iedereen.

      /   Reply  / 
  2. marc noordenbos

    Jelmer jij hebt helemaal gelijk!
    maar ik denk dat de makers van deze site
    liever wat anders van ons wil horen.
    Mocht Rutte winnen, dan: Tot volgend jaar op het museumplein!
    of wellicht in de gevangenis!

      /   Reply  / 
    1. Hans van Kastel Auteur

      Marc en Jelmer. Of Cohen nu wel of niet gelijk heeft, dat neemt toch niet weg dat hij continu dezelfde boodschap herhaalt? We hoeven niets anders van jullie te horen: ik zie ook niet hoe we jullie een VVD stemadvies opdringen door te zeggen dat Cohen herhaalt. Misschien lezen jullie iets dan ik?

        /   Reply  / 
    2. jessica

      ja de pvda gaat het helemaal klaarspelen hahahahahaahahahahahahah

        /   Reply  / 
  3. Naz drovje

    Cohen iedere keer met de randen van de rechtstaat. Laat hij met voorbeelden komen en niet zo op de persoon spelen. Wilders is altijd met FEITEN en uitspraken gekomen over Cohen, waarop niets af te dingen valt. FEITEN! Voetnoten, professor!
    Cohen is een sneue man, een mispunt. Hij voert een vieze campagne. #nazdrovjeschietmetscherp

      /   Reply  / 
    1. Mat

      Het is anders een vaststaand feit dat iedere andere partij walgt van de PVV, met voorbeelden komt Cohen genoeg, net als alle andere lijsttrekkers. Dat de VVD nu nog samenwerking met de PVV openhoud doen ze alleen omdat ze weten daarmee nog stemmen terug winnen bij de PVV, als de VVD nu al de PVV zou uitsluiten kunnen ze die stemmen erbij verder vergeten. Verder is het logisch dat je het de PVV op de persoon moet spelen, de PVV is immers geen democratische partij, de PVV is Geert Wilders en Geert Wilders is de PVV. Als er iemand is die een smerige campagne voert is het Geert Wilders wel, die een hele bevolkingsgroep over een kam scheert, Nederlandse moslims hier geboren als gast beschouwt. Jouw naam Naz Drovje klinkt ook niet echt van Nederlandse afkomst, dus zeg ik nu even namens de PVV tegen jou, oprotten hier uit Nederland, we zijn geen gastvrij land.

        /   Reply  / 
      1. marc.noordenbos

        Goh, wat waren Rutte en Wilders ineens dikke vrienden he!?

          /   Reply  / 
    2. Nazdravlje

      “Wilders is altijd met uitspraken gekomen over Cohen, waarop niets af te dingen valt.” Maar Cohen mag niet op de man spelen? Zielig mannetje toch die Naz Drovje, waar zijn dan de oplossingen? Discriminatie? Rascisme? Deportaties? Nazdravlje…

        /   Reply  / 
      1. jessica

        het is heel erg makkelijk om nazi te gebruiken,of racist.
        wilders heeft een mening en dat mag in nederland. punt.

          /   Reply  / 
        1. Mat

          Natuurlijk mag je in Nederland een eigen mening hebben, dat is wat anders als een hele bevolkingsgroep beledigen en uitsluiten, als je dat doet moet je niet verbaast zijn als het op je bord terug komt en vervolgens het slachtoffer uithangen.

            /   Reply  / 
  4. jessica

    Ik mag toch hopen dat de vvd en de pvv samen gaan regeren misscien met cda .Alles beter dan die draaiende niet eerlijke pvda en zeker nu cohen lijsttrekker is.

      /   Reply  / 
    1. marc.noordenbos

      Goh, zij heeft ook wat gehoord.
      Iedereen praat Wilders of trut Umbru
      (die collumniste) maar na,
      Maar kom dan eens met iets wat zo erg is aan Cohen
      zodat je daar een door de hele wereld gehate racist
      tegenover kunt stellen!
      Wilders is zoiets als staats terreur
      dag vrijheid, dag coffeeshop, dag cultuur
      dag beschaving! Doe niet zo onozel en leer eens
      van onze fouten in het verleden. Extreem rechts..
      (Hitler,Le Penn,Haider,De winter….Welterusten hoor
      leg je blonde haar maar op je ikea kussen!
      Afz een 100% Nederlander (blank met hersens)

        /   Reply  / 
      1. Ron de Weijze

        Cohen en de PvdA doen niet aan onafhankelijke bevestiging. Geen eigen meningvorming, als ‘autobiografie’, maar alleen rondzingen van collectieve vooroordelen net zolang totdat die profetie zichzelf heeft vervuld en iedereen zich heeft volgedronken zoals vlak voor de shoah. Wilders en de PVV doen aan onafhankelijke bevestiging, onderzoeken en verwerpen van het slechte of behoud van het goede, zelfverantwoordelijk en zelfbepalend. En vooral: democratisch een man een man een stem een stem – niet één brabbelstem van Cohen met hondderdduizend ‘versterkende’ nagalmen.

          /   Reply  / 
  5. Shania

    Sorry hoor maar iedereen zit wat te roepen, we moeten toch ervoor opdraaien, de enige die eerlijk en duidelijk overkomt is wel COHEN

      /   Reply  / 
    1. marc.noordenbos

      En zo is het nu precies.
      De boodschap van Cohen is GLASHELDER
      dat kan je van de PVV niet zeggen.
      Nog nooit is een partij zo snel van zijn standpunten
      afgestapt als de PVV. Werken tot 67 is toch wel de brutaalste
      HAHAHA..’t Is nog voor niets geweest ook, het gefrustreerde
      lampekapje mag niet met de grote jongens meeregeren.
      Kan hij nu weer gaan roepen dat we toch weer tot 65 gaan werken.
      Wat hij Cohen verwijdt…..ach dat zie je zelf ook wel, als je wilt.
      Wilders heeft zijn kiezers misleid.

        /   Reply  / 
  6. E.Yilmaz

    Shania ik ben het met je eens ..ik zal zeker voor Cohen stemmen..Duidelijk en sociaal..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>