Pechtold woest op De Volkskrant en Nyfer

Pechtold woest op De Volkskrant en NyferDe Volkskrant publiceerde zaterdag de koopkrachtplaatjes die Nyfer berekende. Uit deze berekeningen bleek dat rechts slecht is voor de koopkracht, terwijl mensen er bij links (soms behoorlijk) op vooruit gaan. Ook voor D66 leek het alsof sommigen flink moesten inleveren op hun koopkracht. Deze cijfers blijken echter niet te kloppen en Pechtold is nu woest op De Volkskrant.

Eindelijk leek er dan duidelijkheid te komen over de gevolgen van de partijprogramma’s voor de koopkracht, Het CPB durfde het aanvankelijk, vanwege tijdsdruk, niet aan de koopkracht te berekenen. Nyfer deed dit in opdracht van De Volkskrant wel.

D66 kwam niet zo goed uit de bus. Reden voor die partij om nog eens kritisch naar de berekeningen te kijken. Nyfer rekende bijvoorbeeld de wiettax die D66 wil invoeren door in de koopkracht van AOW’ers. Pechtold is woedend. Hij vindt Nyfer een tweederangs bureau en beticht De Volkskrant er van dat die D66 nog even een ‘kontje wilde geven.’

De Volkskrant erkent haar fouten en hoofdredacteur Broertjes zegt dat zij de fout morgen op de voorpagina zullen herstellen. Te hopen voor Pechtold is dat de nieuwe cijfers net zo goed bekeken worden als de onjuiste.

Bron: NOS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>