Rutte piepelde Balkenende

rutte bracht balkenende tot breekpuntBalkenende bombardeerde in het Radio1-debat de hypotheekrenteaftrek plotseling tot breekpunt bij eventuele coalitie besprekingen na de verkiezingen van 9 juni. In de peilingen direct na dat debat steeg het CDA ineens met twee zetels, maar in de weken die volgenden leek het breekpunt Balkenende de kop te kosten. En dat allemaal door een handige truc van Mark Rutte.

In Nova Politiek liet Balkenende weten dat hij er een breekpunt van maakte, omdat de VVD continu zei dat het CDA niet helder genoeg was over de hypotheekrenteaftrek. Volgens de VVD zou het CDA van alles roepen, maar als het puntje bij het paaltje het standpunt wijzigen. Dit politieke pesterijtje bracht Balkenende er toe om direct in het eerste lijsttrekkersdebat “boter bij de vis te doen.” Of het een voorop gezet plannetje is van de VVD is onduidelijk, maar achteraf gezien is het een meesterlijke zet.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rutte piepelde Balkenende

  1. karel knoflook

    De debatten hebben een zeer hoog kinderlijk gehalte om telkens te trachten elkaar de loef af te steken. Nederland is failliet!!! met 600 miljard hypotheek schulden, waarvan het grootste deel ook nog een luchtbel waarde heeft en 300 miljard staatsschuld. De meeste van deze staatsclowns hebben kennelijk altijd bij of voor de overheid gewerkt, zodat ieder nuchter zakelijk inzicht klaarblijkelijk ontbreekt,eerst verdienen dan pas uitgeven en nooit boven je stand leven. Het is immers geen kunst om schulden te maken op de kosten van de burger. De hypotheekrente dient per direct stapsgewijs aangepakt te worden,zo ook is het JSF project onzinnig en hopeloos.Met deze mensen blijft het pappen en nat houden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>