Rutte al bezig met nieuw kabinet

Rutte wil kabinet voor 1 juliDe verkiezingen zijn nog niet geweest, maar Rutte bepaalt alvast de agenda voor de coalitiebesprekingen. Niet alleen moet het kabinet rond zijn, ook moet het nieuwe kabinet voor 1 juli een regeringsverklaringen afleggen aan de Tweede Kamer.

Hij zei dit tijdens het lijsttrekkersdebat in Paradiso zondagavond. Daar waar Cohen de aanval tijdens dit debat inzette op de VVD en de PVV, zo deelde Rutte een sneer uit aan de PvdA. “Waar het om 9 juni om gaat is niet de boel bij elkaar houden, maar de boel weer in beweging krijgen,” viel Rutte Cohen aan.

De laatste week zijn Rutte en Cohen in de verkiezingsstrijd als water en vuur. Ze grijpen ieder moment aan om elkaar aan te vallen. In deze tweestrijd moeten Cohen en Rutte oppassen dat ze elkaar niet te hard aan pakken en zo elkaar uitsluiten. Afgaande op de peilingen worden de VVD en de PvdA de grootste partijen en het zou dus wel eens kunnen zijn dat ze elkaar nodig hebben voor een nieuw kabinet. Of ze moeten er voor kiezen geen gebruik te maken van elkaars diensten en zo een groot deel van het electoraat te negeren.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rutte al bezig met nieuw kabinet

  1. Wim

    Hoogmoed komt voor de val meneer Rutte! De arrogantie om, uitgaande van peilingen, nu al te spreken over een kabinetsformatie. Is echt praten voor je beurt. Hoop dat het “stemvee” op 9 juni het verstand gebruikt en géén VVD zal stemmen. Rutte is door de VVD (ten koste van de destijds populairdere Verdonk) echt niet naar voren geschoven om de belangen van de “gewone” mens te dienen. Bedenk dat goed alvorens het rode potlood ter hand te nemen. Zo niet, dan ook de komende 4 jaar niet zeuren en klagen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>