‘Socialistische uitstelpolitiek kost nederland 6 miljard euro’

Frans Weekers: PvdA doet aan socialistische uitstelpolitiekThe battle continues. PvdA en VVD richten de laatste dagen de pijlen op elkaar in de strijd om het premierschap. Vandaag zette de VVD de aanval in. Volgens de partij van Rutte is de staatsschuld over 10 jaar met de PvdA 170 miljard euro hoger dan bij de VVD. Dat zou aan rentelasten 6 miljard euro kosten. ”Dat is de prijs die betaald moet worden voor ,” aldus VVD’er Frans Weekers.

Als de PvdA het voor het zeggen krijgt dan zou dat volgens Weekers over dik 10 jaar 10.000 euro per Nederlander betekenen. PvdA’er Diederik Samson stelt dat de VVD volledig verkeerde berekeningen maakt. Hij denkt dat de VVD zenuwachtig wordt, doordat de twee partijen in de peilingen dichter bij elkaar komen. ”De waarheid sneuvelt nu als eerste. De cijfers kloppen voor geen millimeter. Het CPB concludeert gewoon dat wij de financiële problemen volledig oplossen,” aldus Samson.

Het lijkt een slimme zet van zowel de VVD als de PvdA om niet hun lijsttrekkers met dit soort modder te laten gooien. Beiden bereiden zich voor op een eventueel premierschap en daar hoort natuurlijk ook het beeld van betrouwbare staatsman bij. Daarnaast is het ook een voordeel als beiden nog geloofwaardig door een deur kunnen tijdens de coalitiebesprekingen.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Socialistische uitstelpolitiek kost nederland 6 miljard euro’

  1. seine

    6 miljard lijkt mij behoorlijk overdreven. Als dat zo is wordt het tijd dat de lening wordt overgesloten. Volgens mij zijn rente’s van 21% aan banden waren gelegd.

      /   Reply  / 
  2. Mat

    En bij de DSB (lees Zalm van de VVD) lenen lukt niet meer, kapitalistisch jatwerk is het onder de VVD geweest, niet de socialisten maar de kapitalisten zijn verantwoordelijk voor de financiële crisis.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Gemeenten korten liever op voorzieningen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>