Peilingen Tweede Kamer: PvdA kruipt richting VVD

Peilingen Tweede Kamer: Cohen kruipt richting RutteDe nieuwste peilingen voor de Tweede Kamer van Maurice de Hond (07-06-2010) laten zien dat de PvdA weer een zeteltje richting de VVD is gekropen. De PvdA heeft staat in de opiniepeiling nu op 30 zetels en de VVD op 36. Ook het CDA heeft er een zetel bij, zij staan nu op 25 zetels.

De peilingen laten de laatste weken weinig veranderingen zien. De VVD heeft iets ingeleverd, maar Rutte heeft tot nu toe nog weinig te vrezen van zijn tegenstanders. Het lijkt er op dat Cohen te laat heeft gepiekt en het verschil niet maar gaat rechtzetten. Het verschil is immers nog 6 zetels met nog 2 dagen tot de verkiezingen.

De zetelverdeling is momenteel als volgt: VVD 36, PvdA 30, CDA 25, PVV 18, SP 12, GroenLinks en D66 10, ChristenUnie 6, SGP 2, Partij voor de Dieren 1 en de rest staat (nog steeds) op 0. De pelingen zijn ook hier te zien.

facebook share facebook share

68 Reacties // Reageer

68 thoughts on “Peilingen Tweede Kamer: PvdA kruipt richting VVD

  1. Marc

    Wat een vervelende en buitengewoon domme man die Cohen. Als hij inderdaad zo goed is als men beweert waarom ziet hij dan niet dat je geen 2 Euro kunt uitgeven als je er maar 1 verdiend! Heel heel gevaarlijk voor NL deze man. Latere generaties zullen zich dan niet alleen het kwartje van Kok (ook zo’n PvdA man) maar met name de KLOOF van COHEN herinneren. Iemand moet dat terug betalen……dus beter maar niet uitgeven!

      /   Reply  / 
    1. gerard

      Smartguy: ‘verdiend’ is met een ‘t’ in plaats van een ‘d’.
      Maar in de bankensector hebben ze jarenlang mooi weer gespeeld door één euro wel veel vaker dan twee keer uit te lenen/geven. Kregen zij mooie jaarrekeningen, balansen en bonussen door, maar de belastingbetaler een opgehoogd garantiestelsel (icesave etc.)en wat statelijke begrotingstekorten.
      Je had wijsheid een decennium eerder moeten roepen tegen anderen.

        /   Reply  / 
      1. Max

        linkse rakker

          /   Reply  / 
    2. Geert

      Vandaag net als honderd duizenden met mij gestemt op Geert Wilders!
      Dit is naar mijn inzien het allerbeste.
      Ik wordt zo moe van de linkse rakkers,het enige wat ze kunnen is Wilders de grond in trappen.
      Partij van de afgrond is de ergste van allemaal, hoe dom kunnen mensen zijn om op deze theedrinkende partij te stemmen ?
      De meeste ( 80 % ) stemmen op deze partij omdat mensen van de oude stempel altijd rood hebben gestemd en dat nu weer doen,de rest van de kiezers is alochtoon.Allemaal mensen met weinig tot geen verstand!
      Daarom lullen ze ook zo dom.
      Weg met links denkend nederland,jullie hebben te lang aan de touwtjes getrokken en ons land op de rand van de afgrond gebracht.

        /   Reply  / 
      1. jens

        veel geschreeuw en weinig wol: one liners en nog eens one liners.
        Meneer wilders schreeuwt vanalles, beledigd complete bevolkingsgroepen en vervolgens moet IK voor ZIJN veiligeheid gaan betalen?? Te gek voor woorden. Dàt kost ons pas een hoop geld.

          /   Reply  / 
  2. ruth

    a.s.b hoop dat pvda en cda het niet redden allebeide van de oude orde niet betrouwbaar
    Cohen ziet het alleen maar om dat hij denkt dat hij als ouwe dienaar des leeftijd het wel even zal maken…..een man die totaal geen verstand heeft om daar in het torentje te zitten om heel Nederland te helpen met de crisis die wij als gewone mensen niet gemaakt hebben .
    geld voor alle partij leiders en leidsters Balkenende heeft geen muur maar een bunker voor zijn kop .
    Balkenende je bent te trots om ongelijk te bekennen en voelt je als een soort GOD ..
    nA 8 JAAR …genoeg is genoeg al praat je nog een steen tot vloeibare massa .
    LAAT NU MAAR EEN TOTAAL ANDERE COALITIE HET VOORTOUW OVERNEMEN …
    rUTHE IS DE ENIGE SERIEUSE KEIHARD ALLEMAAL LAST MAAR DIE ZIE IK WEL BETER DE BOEL DOORDOUWEN .
    ROEMERS IS MET ZIJN GEINTJES OOK EEN BEETJE POPULAIR AAN HET DOEN HET IS GEEN CABARET .
    helemaal de boel stil zetten Roemers werkt ook niet

      /   Reply  / 
    1. ruth

      sorry voor de caplocks .

        /   Reply  / 
      1. Ton

        @ Ruth
        Niet alleen de Caplocks…..
        Waar zijn de punten, komma’s, hoofdletters aan het begin van een zin?

          /   Reply  / 
  3. Marnix

    De crisis komt teveel liberalisme teveel bonussen teveel marktwerking teveel CDA VVd. Tijd voor cohen dus

      /   Reply  / 
  4. Marnix

    De crisis komt door teveel liberalisme teveel bonussen teveel marktwerking teveel CDA VVd. Tijd voor cohen dus

      /   Reply  / 
    1. jabra

      2 x hetzelfde ,ook een thee drinker??? Je moet maar eens een paar jaar tussen de moslims gaan wonen ,dan piep je wel anders en gil je om wilders.

        /   Reply  / 
      1. Joyce

        Ik woon en werk al 20 jaar tussen en met moslims van allerlei pluimage en zoals met zoveel dingen moet je wel het kaf van koren scheiden. Ik kan me geen fijnere buren wensen dan die nu naast me wonen!

          /   Reply  / 
        1. Max

          Dan mag u heel erg van geluk spreken, want dat is echt zeldzaam.
          Succes PVV, mijn stem heb je

            /   Reply  / 
        2. jabra

          joyse IS EEN UITZONDERING EN GROEN LINKS OF D66 STEMMER DIE KAN ALLEMAAL OP een HOOP GOOIEN ALLEMAAL THEE DRINKERS

            /   Reply  / 
          1. jabra

            joyce sorry

              /  
    2. Arjan

      Volgens mij was het een internationale bankencrisis die de huidige crisis veroorzaakte. Bovendien vergeet u dat het PvdA wel en de VVD geen deel uitmaakte van het laatste kabinet…

        /   Reply  / 
  5. Maarten

    Mensen wees aub verstandig. Wanneer wij de PvdA aan de macht krijgen dan belanden wij straks net als Griekenland, want zoals wij in de reclame spotjes over lenen ook horen/lezen; Geld lenen kost geld. Daarom is het nu de tijd voor de VVD. Laat de VVD ons redden van de ondergang en geef niet links de kans om ons mooie land om zeep te helpen.

    Stem VVD zeker nu!!!

      /   Reply  / 
    1. m allnach

      stelletje idioten vvd stemmen is zorgen dat de echte rijken nog rijker worden,meer bonussen,hogere topsalarisen en wie betalen dat , de domme idioten met hun doorsnee baan die vvd stemmen,je gooit
      je eigen ramen in.
      alle bezuinigingen worden bij de vvd weggehaald bij de doorsnee mens de rijkere mensen betalen nergens aan mee,het is zelfs zo dat het belastingsysteem zo in elkaar zit dat miljonairs met allerlei constructies nagenoeg niets betalen,ga zo door vooral stemmen op die pluris honden stelletje mongolen.
      en dan de hypotheek rente ,iedereen die gestemd heefd op de vvd doet dat vanwege die hypotheek rente ,de andere partijen die er wat aan willen doen vinden dat iemand die miljoenen op de bank heeft staan geen recht heeft op die teruggave en vinden daarom dat die mensen hier geen recht meer op hebben,dus dat betekend dat de rijken dit niet meer zullen terug krijgen bij bijv de pvda ,dus daarom is de vvd zo fel tegen,om dwe rijkere te beschermen(moet je nagaan dat deze mensen als ze bijv 10000 euro rente betalen ze 5200 euro terug krijgen elke maand) en iedereen maar denken dat het om alle hypotheekrentes gaat, dom,dom,dom

        /   Reply  / 
  6. Mel

    Het wordt tijd voor een sociaal Nederland. Een SAMENLEVING, met elkaar in plaats van tegenover elkaar. Juist in tijden van crisis moet je samenwerken!! Stem geen PVV of VVD! Zij zijn de oplossing niet!

      /   Reply  / 
    1. Mark

      VVD en PVV zijn juist progressief. Ik zit totaal niet te wachten op een balkellende 5..

      Laat anderen maar eens aan het roer. Ik wil verandering zien!

        /   Reply  / 
      1. Johannes

        Die verandering gaat je wel geld kosten.
        Of ben je zo rijk en wil je geen, of minder belasting betalen?
        Het geld moet toch ergens vandaan komen.
        Maar dat merk je wel als het te laat is en je progressieve vrienden er een janboel van hebben gemaakt.
        Neen, laten we maar met beide benen op de grond blijven staan en een sociaal en normaal denkende partij kiezen op 9 juni.
        Daarmee is Nederland het meest gediend.
        En dus geen VVD, PVV of CDA maar LINKS!

          /   Reply  / 
  7. Jaap

    Helaas ben je verkeerd geinformeerd Maarten. Vanaf 2004 tot oktober 2009 is er juist een rechtse regering aan de macht geweest in Griekenland. Verder staat Nederland er internationaal gezien helemaal niet zo slecht voor zoals de meeste mensen nu suggereren.

      /   Reply  / 
  8. john

    1)ik ben zelf geen PVDA man, maar Cohen heeft wel degelijk visie
    2) als je werkelijk denkt dat de VVD onze economie gaat redden? : heb je gelijk..echter de sociale factor verdwijnt. gevolgen kunnen we zien in de VS, waar de lagere klasse niet voor zichzelf kan denken, niet opgevangen wordt en ghetto’s ‘t gevolg zijn.
    3)CDA: hunkert alleen naar ‘t establishment, de basismacht, zoals altijd. hard, maar ‘t christelijke tijdperk is sinds 40 jaar toch echt aan ‘t afkabbelen..
    4) SP: ook geen keuze
    5) Groenlinks: goed ontwikkeld, links is niet enige optie

    Juiste antwoord: Links en rechts laten samenwerken zoals ons poldermodel voorstaat. Maar nu daadkrachtig. Dit is de enige optie

    Alleen angstige mensen en mensen zonder visie, vertrouwen stemmen VVD of je moet gewoon genoeg geld hebben en schijt aan de buren hebben.

      /   Reply  / 
    1. Arjan

      1) visie? hoezo? Volgens mij gaan we met Cohen terug naar het tijdperk den Uyl. Met Job wordt u jobless!

        /   Reply  / 
  9. wim

    Ik heb 2 kinderen 6 en 10 waarvoor ik spaar voor later.Klinkt heel lief maaaaaaaaar ik geef dit geld liever NU uit aan bezuinigingen
    dan dat straks over 10 a 15 jaar mijn kinderen zich kapot moeten werken om de financiële puinhoop van het vorige kabinet op te ruimen. En als wij nu links gaan stemmen gaat dit dus echt gebeuren.

      /   Reply  / 
  10. menno

    Als de PvdA geld uitgeeft heet dat potverteren. Doet de VVD hetzelfde dan heet dat opeens investeren. Kwestie van perceptie en vooral op rechts heel hard roepen dat je zelf de kampioen van de economie bent.
    Overigens zijn die miljarden bezuinigingen die overal in Europa nu nodig zijn niet het gevolg van PvdA beleid, maar van een krediet crisis (het woord zegt het al: met zijn allen te veel op krediet geleefd) waar de banken behoorlijk debet aan zijn. Of zijn we zo kort van memorie dat we dat al weer vergeten zijn?

    Weet u nog wel: Types als Dirk Scheringa die zo graag bankje wilde spelen en zijn DSB met woekerwinsten en wurgcontracten op moest doeken. Oh ja, daar was de halve VVD-top ook nog een tijdje commissaris.

    VVD en PvdA: potverteerder verwijt potverteerder dat hij zwart ziet.

    Fijne verkiezingen.

      /   Reply  / 
  11. jan

    John..helemaal mee eens.Kort door de bocht kun je zeggen:Willen we de kant van Amerika op (gevolg van ondermeer beleid Bush en beleid ieder voor zich) of kiezen we voor visie.Ongelooflijk goed dat Obama daar gekozen is.Een visie waar duurzaamheid, solidariteit en consuminderen centraal staat is van wezenlijk belang.Continu economische groei is niet haalbaar en uiteindelijk zal die bel knappen.

    Kijk ook eens naar de criminaliteit cijfers van Amerika en Canada.Canada, ook een smeltkroes van culturen heeft een goed sociaal vangnet en zeer weinig criminaliteit.Er is een aangetoonde link tussen beide.
    Zelfredzaamheid is goed maar er zullen altijd mensen zijn die niet mee kunnen draaien in deze rat-race.Vrijwilligerswerk zou ook meer gewaardeerd moeten worden.
    Alle partijen bezuinigen maar het is belangrijk waar je de rekening legt.Bij de vvd gaat een grootverdiener er tot 2% op achteruit gaat terwijl de onderklasse er 6 tot 10% op achteruit gaat.Ik wordt hier niet goed van.
    Ik hoorde Rutte zeggen dat windenergie niet rendabel is.Wat een kul!Hetzelfde met zonnecellen.Deze zijn er al waarbij ze zich na 4/5 jaar ze terugverdienen.Hij is blijkbaar niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
    De koers van de vvd is fout.Cohen heeft helemaal gelijk als hij het samenvat met de woorden dat de tweedeling zal vergroten en dat het leefklimaat zal verslechteren.
    Ik stem nu strategisch pvda hoewel ik iets meer naar groen links neig.I rest my case.

      /   Reply  / 
    1. Joyce

      Ik neig ook meer naar GroenLinks maar overweeg te stemmen op Job ivm strategische overwegingen. Ik huiver bij de gedachte aan een eventuele coalitie van VVD en PVV. De één wil het geld laten bij de rijken en laat de armeren stikken en de andere wil wel opkomen voor de armeren maar zaait ondertussen een enorme tweedeling in onze samenleving.

        /   Reply  / 
      1. Arjan

        Strategisch?
        In recente heftige crisistijden, 1981 – 2002 waren het de centrumrechtse kabinetten die orde op zaken stelden. In grote lijnen geldt ook in internationaal opzicht dat in goede tijden ruimte is voor centrumlinks potverteren en dat centrumrechts orde op zaken stelt in slechte tijden… dus hoezo strategisch?

          /   Reply  / 
  12. Kees

    Wat ik mis in deze reacties is een duidelijke visie waar we met Nederland naar toe kunnen gaan. De angst die nu gezaaid wordt door politici heeft duidelijk de overhand. Het is ook mogelijk, zeker nu, om te kijken naar de kansen die er liggen voor ons land. De bereidheid om te veranderen is nog nooit zo groot geweest. En veranderen is noodzakelijk om onze welvaart niet alleen vast te houden voor de toekomst, maar ook om deze te verduurzamen.
    Het huidige sociale stelsel, onze economie, de arbeidsmarkt, ons belastingstelsel, de zorg, de energie die we gebruiken – alles is gebaseerd op historische perspectieven en korte termijn oplossingen.

    We zien een aantal nieuwe landen die zich melden in de wereldeconomie. De gevolgen van de ontwikkeling van bijvoorbeeld China India en Brazilië gaan wij ook hier in Europa merken. Als wij ons niet vernieuwen zullen we de concurrentiestrijd met deze landen gaan verliezen en dat gaan we voelen in onze welvaart. Het is tijd om stappen te maken naar een duurzame kenniseconomie, met een flexibele arbeidsmarkt, een lagere belasting op inkomsten en een hogere op consumptie en betere regelingen voor ouders om werken aantrekkelijk te maken, investering in kennis en ontwikkeling en het stimuleren van duurzame energiebronnen.
    Het gedachtengoed van ons sociale stelsel hoeven we daarbij niet los te laten. We zullen met zijn allen ook voor de sociaal zwakkeren moeten opkomen. Maar we zullen wel concessies moeten doen op een aantal verworven rechten. Dat betekent dat we langer moeten werken, een aantal werknemersrechten moeten versoepelen en de hypotheekrente langzaam moeten afbouwen om dit alles betaalbaar te houden. Ja dat doet pijn, maar dat is nou investeren. Niets doen betekent langzaam afglijden naar een lagere welvaart en een rol op het tweede plan.

    Doe je zelf een lol, kies voor de partij met een visie voor de toekomst die verder reikt dan 9 juni. Kies D66

      /   Reply  / 
    1. jan

      Visie……meer welvaart.Noem je dat visie? is iets mindere welvaart ongewenst? Ik dacht het niet.Het is wel belangrijk hoe je het verdeelt en waar je je economische groei uit wil halen..Meer Investeren in onderwijs en technologie is belangrijk.We zullen naar een meer duurzame samenleving moeten met minder consumptie,en dan wereldwijd.Meer productie volgens het cradle to cradle principe.
      Natuurlijk kunnen we nauwelijks concurreren met india en china als je kijkt naar de lonen daar.
      Investeer in nieuwe technologie en consuminder.Dat noem ik pas visie.Maar het zal lang duren voordat men dat eindelijk snapt.
      We klagen al als we ipv 3 keer maar 2 keer per jaar op vakantie kunnen.En vaak nog met het vliegtuig ook.Waar zijn we mee bezig!
      Rutte vaart wel bij de angst die er onder de mensen zit vanwege de crisis.Hij wakkert deze lekker aan.Terwijl het grotendeels zijn eigen “soort” was die de crisis veroorzaakt hebben.
      Ik zie geen enkel medeleven/visie bij Rutte.Dat gelul over de American dream.Kijk wat dat daar heeft opgeleverd.
      We zijn blijkt een inhalige diersoort,die moord en brand schreeuwt als ze iets minder krijgt.En dan bedoel ik vooral die soort die het meer dan goed hebben en nu piepen omdat ze(niet zoals de bijstandsmoeder 8%) maar wel 2% moeten inleveren..
      Succes arme grootverdieners.Wat hebben jullie het moeilijk.

        /   Reply  / 
      1. Arjan

        OeiOei Jan,
        Dat wordt weer rotte tomaten gooien zeker, dat lucht lekker op!

          /   Reply  / 
  13. Michel ter Braake

    ik hoor nu de laatste dagen ALLE partijen brullen dat NIEMAND er op achteruit gaat bij geen enkele partij , een paar weken geleden ging IEDEREEN er op achteruit zeiden diezelfde personen.

    Hoe serieus willen die politici nou eigenlijk door ons nog worden genomen.

    Ook vraag ik mij af als niemand ingeleverd , hoe komen ze dan aan die 30 miljard. Wat een dom gelul weer is een keer !!

      /   Reply  / 
  14. E.Yilmaz

    PVV heeft met een ding gelijk Turkije moet niet in de EU komen anders zullen ze daar ook last van crisis hebben net zoals wij hier,,!!!! Turkije is de brug tussen de culturen en dat zullen ze ook altijd blijven,,;-) Hoe machtiger Turkije wordt hoe angstaanjagend dat is voor sommige..:-)heb ze liever als vrienden dan vijanden..

      /   Reply  / 
  15. Joyce

    En dan nog een overpeinzing: mijn kinderen hebben een arabische achternaam: denken jullie dat zij in het land van de heer Wilders nog aan het werk zullen komen. Ze zijn hier geboren en getogen. Als mijn puberzoon een ruitje in zou gooien, moet hij dan maar bij zijn islamitische oma in Egypte gaan wonen? En onze buurjongen van verderop die het nodig vond om over 40 auto’s te lopen met Luilak heeft niet eens een taakstraf gekregen. Is het toeval dat hij Sjoerd heet?

      /   Reply  / 
    1. ingie

      Heeft jouw zoon 2 paspoorten? Als hij zijn buitenlandse paspoort weggooit, heeft hij niets te vrezen.
      Dit is natuurlijk geen vrijbrief om meer rottigheid uit te halen.

        /   Reply  / 
  16. Elly

    Tijd voor verandering! Ik wil niet de helft van mijn bruto salaris schenken aan de organisatie van een feest om een paar criminelen stil te houden. Gewoon oppakken die handel en wegzetten ermee!! Ik stem PVV!!!!

      /   Reply  / 
  17. Menno

    Tijd voor verandering…tijd voor de PVV!!

      /   Reply  / 
  18. Joe One

    Mensen nu zien jullie maar weer wat een gokspel politiek geworden is. Het gaat niet om de inhoud maar om de poppetjes en in een luttele fractie van een seconde mag je een punt geven aan iemand, jeezus wat een systeem, het BINDEND REFERENDUM moet terug in de grondwet en uitgevoerd worden door ELKE Winnaar/Verliezer, zo kan men vinger aan de pols houden, anders no way om nog maar IETS bij te sturen. Hoezo democratisch, mn reet.

      /   Reply  / 
  19. Sjoerd Baan

    Als je in dit land kritiek hebt op christenen of joden, of hier spotprenten over maakt, haalt men de schouders op. Ja, men kan er zelfs wel om lachen.
    Als je in dit land kritiek heb op:
    - de islam, geen godsdienst, maar een ideologie,
    - de Koran, geen boek, maar een samenraapsel van de meest verderfelijke uitspraken
    - de boodschapper Mohammed, volgens de overlevering een niets ontziende man die hele dorpen heeft uitgemoord en waarvan zeer twijfelachtig is of deze figuur historisch gezien ooit heeft bestaan,
    dan moet je in een kogelvrij vest dragen en van uur tot uur worden beschermd door vele bodyguards.
    Wat mij zo opvalt, is dat geïntegreerde of geassimileerde allochtonen hiervan in het openbaar niet massaal afstand nemen.
    En ja, we zijn het meer dan zat dat vele wijken in onze steden steeds meer gaan lijken op de armste delen van Istanbul, Marrakesh of Casablanca.Dit heet niet vooruitgang, maar terug naar de Middeleeuwen.
    Dus stem niet langer op de Partij van de Arabieren , maar PVV !!!!

      /   Reply  / 
  20. Joe One

    Sjoerd jonge wat jou dus opvalt is eigenlijk wel lachen hoor, die groep die jij aanhaalt ervaart dat helemaal niet zo, daardoor is het dat ze er geen afstand van nemen, gek he ?
    Nog niet helemaal wakker denk ik, net als je idool….

      /   Reply  / 
  21. Sjoerd Baan

    Joe knul, de groep die ik aanhaal, ervaart dit inderdaad helemaal niet. Ze hebben helemaal geen ervaring, kennis, normenbesef e.d. Ze lopen aan de leiband van een koning in Marokko, rijker dan rijk, gekker dan gek of aan de leiband van een doldwaze islamfanaticus in Turkije.
    Zelf iets bedenken, de eigen hersentjes laten werken of ergens afstand van nemen is er dus niet bij. Wel van vele walletjes snoepen (met de PvdA heulen, zolang die maar onzinnige subsidies, toeslagen, uitkeringen enzovoort blijft verstrekken), kinderbijslag naar niet bestaande kindertjes laten overmaken, en het is waar je kunt beter hier in de cel zitten dan in Marokko of Turkije.
    Jammer Sjoerd, gaan de oogjes nog open vandaag. Een idool heb ik niet, wel idealen.

      /   Reply  / 
    1. Max

      mooi gesproken Sjoerd

      STEM PVV, Nederland kan weer een mooi Nederland worden!

        /   Reply  / 
    2. Mart

      Er is de afgelopen jaren al veel veranderd en er zijn al veel maatregelen genomen tegen immigratie! Je kan tegenwoordig niet meer zomaar in nederland komen wonen en van alle subsidies gebruik maken. Vergeten wordt dat we in het verleden zelf gastarbeiders hier naartoe hebben gehaald en waar we vervolgens mee gefaald hebben is deze mensen met bijvoorbeeld onderwijs en huisvesting een normale kans te geven. We zijn inmiddels 4 generaties verder en we praten dus over nederlanders met een buitenlandes familie naam. Laten we ook naar ons zelf kijken ons onderwijs is beneden pijl en aangezien mensen met een laag snappertje snel op de PVV stemmen zegt genoeg. nederland wordt steeds dommer en intolleranter en veramericaand enorm ik schaam me bijna voor mijn nationalieteit. Ik ben voor een kamer welke is gevormd door de slimste mensen met ervaring om deze moeilijke tijd te boven te komen en geen een van schreewlelijken met loze kwetsende uitspraken
      zonder discrete oplossingen

        /   Reply  / 
      1. jabra

        MART ALS JE JE SCHAAMT VOOR JE NATIONALIETEIT VRAAG JE GEWOON EEN 2e PASPOORT AAN KAN JE DAT GELOOF AANNEMEN

          /   Reply  / 
        1. Mart

          Maak wat van je leven knul in plaats van anderen de schuld te geven!

            /   Reply  / 
          1. jabra

            dat doe ik daarom heb ik PVV gestemd

              /  
    3. jabra

      sjoerd 100% mee eens heb ook wilders gestemd

        /   Reply  / 
  22. Mounir

    Ik vind de mensen (+/- 20%)met een laag inkomen of middenklasse inkomen, en stemmen op de VVD erg dom en naief, en vraag mezelf af, of deze mensen wel degelijk het partijprogramma van de VVD goed hebben gelezen, ik denk het niet anders zou je nooit op deze partij kunnen en moeten stemmen, daar alle bezuinigingen(hervormingen) juist op rekening van deze 2 groepen gaat komen.

    Ik weet zeker dat een hoop van deze mensen straks, indien de VVD de grootste wordtm, hun haren uit hun kop zullen trekken na prinsjes dag, want dan wordt alles duidelijk en gaat het juist deze mensen een hoop geld kosten.

    uit het programma van de VVD kan ik niks vinden dat de allerijkste ook worden getroffen in de voorgestelde bezuinigings maatregelen, het lijkt alsof deze groep echt buiten schot blijft en juist de armere en middenklasse de rekening gepresenteerd gaat krijgen.

    Ik wens u alle sterkte wanneer de VVD het voor het zeggen gaat krijgen, stem wijs en stem links

      /   Reply  / 
  23. Mounir

    voordat ik weer comentaar krijg op rekening van deze 2 groepen gaat komen moet zijn voor rekening avn deze 2 groepen gaat komen.

    en juist de armere en middenklasse de rekening gepresenteerd ”gaat krijgen”. moet natuurlijk zijn “gaan krijgen”

      /   Reply  / 
  24. Sjoerd Baan

    Mart is geïnfecteerd door links die wil doen geloven dat het allemaal wel meevalt. Marokkanen en Turken kunnen nog steeds op eenvoudige wijze aan gezinsvorming en gezinshereniging doen. Bruid over laten komen, tijdje getrouwd zijn (min. 3 jaar); scheiden en beiden hebben weer de mogelijkheid om een nieuwe bruid of bruidegom over te laten samen met eventuele kinderen en ouders. Dit kan (er zijn gevallen bekend wel 9 keer herhaald worden).
    Ja, we hebben gastarbeiders hier naar toe gehaald, dat waren Portugezen, Spanjaarden, Italianen en Joegoslaven. Die zijn merendeels naar huis teruggekeerd na hier gewerkt te hebben en een opleiding genoten te hebben. Maar als je uit het RIF-gebergte komt en niet kunt lezen en/of schrijven, haalt een opleiding weinig uit.
    Ja, het onderwijs in Nederland is achteruit gehold. Maar wie heeft de normen verlaagd om allochtonen mee laten doen ? Juist de PvdA. Wie heeft eerst de scholen samengevoegd tot superscholen en ziet nu dat dat niet werkt. Juist, de PvdA. En waarom knuffelt de PvdA de allochtonen zo ? Omdat elk weldenkend mens niet op een partij stemt, die pas tevreden is als er slechts 1 dag in de maand gewerkt hoeft te worden en iedereen hetzelfde verdient, hetzelfde kijkt, dezelfde hersenloze massa heeft en bestuurders gelooft, die links lullen en rechts hun zakken vullen (Kok, Marcel van Dam enz.). Door de allochtonen te knuffelen weten ze tenminste dat er nog iemand op hen stemt.
    Die allochtonen vinden het geweldig zo’n Sinterklaaspartij. Denk je dat ze in eigen land 1 cent krijgen van die stinkend rijke koning (staat in de top tien van rijkste mensen ter wereld !).
    En als het je hier bevalt, moet je maar een tijdje in Marokko gaan wonen. Probeer daar kritiek te hebben op het gezag of nog beter probeer eens bijbels te verkopen ? Kun je echt lachen.

    Dus voor een betere toekomst van dit land, dat niet verder moet afglijden naar een intolerant islamitisch land: stem PVV !!

      /   Reply  / 
  25. Mart

    Hoe kom je erbij dat iemand zomaar geld krijgt en dan nog als je een islamitisch geloof hebt btekend dat niet dat je graag om geld vraagt. Ik geloof dat iedereen wat wil bereiken en ga er niet van uit dat mensen graag in de bijstand zitten. Kansen moet je iedereen geven zodat iedereen uiteindelijk wat terug kan doen. Vooral niet zo bang zijn voor iets dat je niet kent interesse en onderwijs zeg ik dan maar weer eens.
    (Islamisering) is geen probleem de angst daarvoor zeker wel!
    Probeer zelf verschil te maken in plaats van iemand anders de schuld te geven.

      /   Reply  / 
    1. jabra

      ze hebben toch ook de schuld wie moet er met een kogelvrij vest lopen omdat hij zegt wat hij denkt als hij zoiets van een jood ,katoliek of wie dan ook zegt hoeft dat niet dus???WILDERS

        /   Reply  / 
    2. Sjoerd Baan

      Mart, je bent zoals zovelen goedgelovig. Maar geloof is de wortel van alle kwaad.
      Misschien zitten mensen niet graag in de bijstand, maar het is wel makkelijk dat het er is. Als je daarnaast dankzij onze linkse charlatans nog geld krijgt voor veel kinderen (kinderbijslag, kindgebonden budget e.d.), huurtoeslag, zorgtoeslag, gelden uit de WMO, kwijtschelding krijgt van gemeentelijke lasten, een gemeentepaspoort (voor gratis van alles) enzovoort, enzovoort, dan is de noodzaak en prikkel om te werken al helemaal weggenomen. Immers bij werk vervalt het merendeel deze voordelen.
      Als je dan bovendien de taal niet of nauwelijks beheerst omdat de linkse kliek er voor zorgde dat in alle overheidsgebouwen tot voor kort alles ook nog in je moerstaal op papier stond, wordt werken er niet gemakkelijker op.
      De mohammedaanse ideologie zegt inderdaad niet dat je om geld moet vragen, maar het is geen schande om er misbruik van te maken. Net zo goed als dat misdrijven tegen ongelovigen volgens de Koran geen misdaden zijn. Hoezo geloof ? Hoezo vredelievend ? Hoezo naastenliefde ? Hoezo verdraagzaamheid ?
      Mensen die hier naar toe zijn gekomen, komen uit de meest achterlijke gebieden van deze landen. Het zijn overlevers. Ze weten donders goed (vaak geholpen door landgenoten die hen voor zijn gegaan) waar de geldloketten van de gemeenten te vinden zijn. Net zo goed als dat ze weten dat ze beter af zijn in door links bestuurde gemeenten dan in gemeenten die traditioneel niets moet hebben van die linkse geldverslindende en burgers op kosten jagende prietpraat.
      De oplossingen zijn heel simpel. Laat allochtonen een forse borg betalen bij binnenkomst in Nederland. Als ze binnen 10 jaar gebruik maken van sociale voorzieningen gaat dat ten laste van hun borgsom. Wedden dat het beroep op de sociale voorzieningen onder deze bevolkingsgroep snel normale proporties aanneemt ?
      U wilt nog een oplossing voor treiterend, schreeuwend, jattend, scheldend, in hinderlijke groepen opererend Marokkaans straattuig ? Of heeft u er geen last van omdat u niet in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Gouda, Culemborg enzovoort woont ? Laten al die allochtonenknuffelaars hun huis ruilen met mensen, die het zat zijn en deze buurten willen ontvluchten. Denaturalisatie (ontnemen van het Nederlanderschap) is ook een uiterst probaat middel. Laat ze in Casablanca de straat maar onveilig maken.

      Voor een land waar men weer veilig over straat kan, stem PVV !!!

        /   Reply  / 
      1. Mart

        Ik heb 5 jaar op de Schiedamseweg in Rotterdam gewoont (met veel plezier) dus gaat je vooroordeel al weer de prullebak in!.
        Rotterdam, daar ben ik trots op zeker hoe het nu is en ik zal er zeker blijven wonen. Intergratie komt van twee kanten en duidelijk niet van de uwe dus ik zou zeggen vertrek dan lekker naar de polder ieder zijn plek toch!

          /   Reply  / 
        1. Sjoerd Baan

          Ik heb meer dan 10 jaar gewoond in de Dahliastraat op Rotterdam-Zuid. Ruilen ? Het is alleen maar erger geworden, maar ik gun ieder zijn plezier.

            /   Reply  / 
        2. desiree

          nou mat vertrek jij maar naar marokko als je het zo gezellig vind.. De randstad is al eeuwen van nederland heeft willem van oranje voor gevochten. Sta dat niet af aan een kortzichtig Links waarschijnlijk niet werkende linkse rakker. niet beter doet dan zelf geld trekken. Het ziet er namelijk sterk naar uit door je reacties dat je zelf de instanties weet te vinden en dat je bang wordt dat ze ook jouw centjes afpakken !!! Anders reageer je niet zo vel op alles en iedereen hier.. Ik reageer zo veel omdat ik het zat ben om onderdrukt te worden door een volk dat hier in principe niks te zoeken heeft. Meeste zijn geen asiel of vluchtige maar gewoon over gekomen voor “werk”dat ze alleen niet uitvoeren. Zogenaamd graag willen terwijl ik ze iedere dag weer terug zie komen voor meer.. Sorry maar als jij dit normaal vind dan moet je echt in therapie!! Werken adelt en dat geld voor iedereen. Uitkering is voor de zwakkere mensen onder ons ouderen invalide en echte werkzoekende of moeders die anders op straat staan. Zelf werk ik ook 40 uur voor de duidelijk en dat blijf ik ook doen. Ben bereid me geld voor die gevallen te geven waar ik iedere dag hard voor werk. Niet voor moskees en mensen die hier alleen maar komen om uitkering te trekken. Vind het zo jammer.. eerlijk had zo graag gezien dat dit niet nodig was. Dat ze gewoon hun best deden en genoten van het mooie nederland. In plaats van dat worden WIJ behandeld als oud vuil en niet gewaardeerd zelfs mishandeld door onze vrijgevingheid. Dit moet afgelopen zijn!! Maatregelen zijn nodig en snel!! Niemand durft meer op straat alleen op deze manier!!

            /   Reply  / 
          1. Mat

            Heb je het nu tegen Mat of Mart? Ik vraag dit even omdat er verder op dit blog bericht verder geen enkele reactie van mij staat….

              /  
      2. mart

        Of kom je al uit de polder Sjoerd

          /   Reply  / 
  26. Roy

    IK VINDT DAT D.C.BOUTERSE PRESIDENT VAN NEDERLAND MOET WORDEN.

      /   Reply  / 
  27. Roy

    He Sjoerd, is het niet beter als jij moslim wordt kun je ook alles krijgen wat de Marokannen en Turken van de staat krijgen, hoef je niet zo jaloes te zijn. Kun je ook een 2e pp aanvragen en met meerdere vrouwen wonen, een hoop kinderbijslag ontvangen enz.
    GEWOON DOEN, MOSLIM WORDEN. (IS WILDERS OOK, ZAG HEM GISTER EEN MOSKEE BINNENGAAN).

      /   Reply  / 
  28. Hans van Kastel Auteur

    Als schrijver van dit artikel vind ik het mooi om te zien hoe een discussie zich op internet kan ontwikkelen. Zeker bij een onschuldig topic als de laatste peilingen.
    Ik zou jullie alleen willen vragen, wat het tot nu toe over het algemeen is, het beschaafd te houden en niet te verzanden in welles-nietes spelletjes. Volgens mij hebben we die de laatste verkiezingscampagne voldoende gezien.

    Het valt mij overigens op dat ik veel irrationele ‘argumenten’ zie. Ter illustratie: Sjoerd die zegt dat ‘de normen verlaagd zijn’ door allochtonen onderwijs te bieden, terwijl hij voor het overige opmerkt dat ze niet goed kunnen meekomen in de samenleving. Onderwijs is daarvoor, mijn inziens, essentieel. Ook stipt hij aan dat al die vrijheden die iedereen, dus ook allochtonen, in ons land krijgen niet aanwezig zijn in bijvoorbeeld Marokko. Dat zou misschien goed kunnen, maar de vergelijking lijkt me onzinnig.Als ik het zo tussen de regels doorlees zou Sjoerd ook niet blij zijn als wij het bestuurlijke model van Marokko over zouden nemen.

    En het weerwoord van Roy daarop is dat Sjoerd dan maar beter ‘zelf moslim’ kan worden. Ik denk dat verdere onderbouwing niet nodig is als ik zeg dat dit geen argument is.

    Kortom: ik denk dat jullie jezelf te kort doen door de emotie de overhand te laten nemen. Jullie denken er blijkbaar voldoende over na, daarom doe ik de oproep aan jullie om iets zorgvuldiger en vanuit de ratio te discussieren. Anders is het risico dat in de hitte van de strijd non-argumenten de overhand nemen.

    Mvg. Hans

      /   Reply  / 
    1. Roy

      Hans, helemaal mee eens
      Ik zit Sjoerd een beetje te jenne!

        /   Reply  / 
    2. Sjoerd Baan

      Hans, het is inderdaad waar dat laagopgeleide allochtonen (en hun kinderen) over de gehele linie hebben geleid tot verlaging van de normen in het onderwijs. Daardoor zijn kinderen, die eigenlijk onvoldoende de basiskennis (taal, rekenen enz.) beheersten doorgestroomd naar het vervolgonderwijs. Om te voorkomen dat de hoge vroegtijdige schooluitval van deze groepen nog verder zou stijgen, zijn ook daar de normen aangepast. Door dit jaar na jaar gedurende langere periode vol te houden, heeft Nederland zelfs internationaal ten aanzien van het wetenschappelijk onderwijs een achterstand opgelopen.
      Gevolg is de tweedeling en discussie over witte en zwarte scholen. Iedereen die zijn witte kind op een zwarte school doet, weet bijna zeker dat het kind een achterstand zal oplopen ten opzichte van eenzelfde kind op een witte school. Dan heb ik het nog niet over de extra kosten en inspanningen die gemoeid zijn met zwarte scholen.
      Een ander voorbeeld: iedereen herinnert zich nog wel de discussies over dat de politie een afspiegeling moet zijn van de samenleving. Dus moesten er meer allochtonen dienders komen. Om die te werven werden de toelatingseisen fors geweld aangedaan. Dit noemt men vervolgens positieve discriminatie. Maar nu ze inmiddels in het straatbeeld zijn, maar worden ze door de Marokkaanse straatterroristen alles behalve serieus genomen.
      Ik wil inderdaad hier in Nederland niet naar een bestuurlijk model zoals in Marokko, maar als we hier in Nederland niet snel orde op zaken stellen, glijden we daar wel op af.
      Als ik langere (en zelfs al bij kortere) tijd in het buitenland verblijf, pas ik mij aan aan ‘s lands eer en ‘s lands wijs.
      Dat mag ik dus ook verwachten van degenen die hier naar toe komen. Nee, niet alleen verwachten, ik mag het ook eisen. Het is derhalve een plicht.

        /   Reply  / 
  29. mart rukke

    Beter een linkse rakker dan een rechtse kakker.
    Rechts zoekt dom stemvee en klootjesvolk voor de zeteltjes.
    Denk je nou werkelijk dat je het beter krijgt als je het een ander slechter wenst? Binnenkort ben je dan zelf aan de beurt. Doooooom.
    Rechts is alleen voor de rijken: de ondernemertjes hebben nota bene zelf de goedkope arbeidskrachten hier naar toegehaald. Nog bedankt Rutte c.s.

      /   Reply  / 
  30. Boris Spul

    Alles kan ZONDER PVV, SP met 25 zetels zat ook niet in regering 2006. Aan de gang dus maar Mark, Job, Femke, Alexander en Emiel.

      /   Reply  / 
  31. desiree

    Nederland heeft laten weten dat ze niet links zijn accepteerd dat net als wij altijd lijdzaam hebben toegekeken. De ene geklapte kabinet na de andere.. Het zal lullig zijn voor alle stemmers van gisteren.. Denk dat je dan heel wat gaat ontkettenen als dat gebeurt door alle linkse partijen te stemmen en rechts is niet voor paars nooit geweest. Reeds bewezen dat het niet werkt. Plus dat kan geen knopen doorhakken. Ze denken te verschillend net als jij en ik Boris

      /   Reply  / 
  32. Boris Spul

    PVV Ongeloofwaardig kiezersbedrog bij het nu al laten vallen van AOWpunt.Hoe moeten we met zo’n mannetje omgaan. Hij hoort zichzelf graag praten, hij heeft aantal punten bij elkaar gezocht waar hij nog NOOIT over gedebatteerd heeft maar die wel mensen aantrekken en nu dit.
    De afgang van de man/partij waar men niet om heen zou kunnen is NU AL BEGONNEN.
    Gewoon rechts laten liggen, hij/zij willen toch niet meedoen (denk nog even aan Almere en Den Haag) en het kaliber menselijk kapitaal ontberen zij ook. Dus hele grote kans op een herhaling van de zeer korte deelname van de LPF aan een regering. DOODZONDE VAN DE TIJD.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>