Rutte geeft/weet geen antwoord op Halsema

Rutte heeft/weet geen antwoord op HalsemaBij het lijsttrekkersdebat gister van EenVandaag legde Groenlinks leider Femke Halsema Rutte het vuur aan de schenen. Natuurlijk ging het over de hypotheekrenteaftrek en dat Rutte volgens links de rijken ongemoeid laat. Rutte wist die kritiek, zoals hij de laatste weken al vaker deed, makkelijk te pareren. Maar toen het over de huisarts ging, gaf hij niet thuis.

Halsema beschuldigde Rutte er van dat de VVD er voor zal zorgen dat het bezoek aan de huisarts de patiënt veel meer geld gaat kosten dan het nu doet. Halsema beet Rutte toe dat hij mooie woorden heeft over het op orde brengen van de staatsschuld, maar dat dat toch echt ten koste gaat van ‘de gewone man.’

Volgens Halsema gaan mensen fors meer betalen voor een bezoek aan de huisarts. Mark Rutte wist daar blijkbaar geen raad mee en gaf dan ook niet thuis. In reactie op het verwijt van Halsema begon Rutte weer over de noodzaak tot het herstellen van de economie en dat daar de hypotheekrenteaftrek een belangrijke rol in speelt. Over de huisarts heeft hij het niet gehad…

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Rutte geeft/weet geen antwoord op Halsema

  1. jens

    Tuurlijk heeft Rutte daar geen antwoord op.
    Hij is ZO overtuigd van zijn eigen gelijk dat hij ieder vermogen om naar een ander te luisteren heeft verloren. Dat banen creeren is ook al een fabeltje. Hij stimuleert om banen te gaan zoeken door allereli uitkeringen te korten of te schrappen. Maar vergeet dat werkgevers m.n. oudere werknemers liefst per direct ontslaan simpelweg omdat die “te duur” zijn. DAAR hoor je Meneer “Betweter” (en de andere politici ook niet) niet over. En wachtgeldregelingen voor politici daar hoor je hem OOK NIET over. Die blijven nl. WEL bestaan met 100% uitkering gedurende vele jaren! De econoom die op basis van het VVD programma voorbeelden liet zien hoe de effecten zouden zijn voor diverse bevolkingsgroepen had ook al geen gelijk volgens Rutte. M.a.w. zijn eigen programma klopt dus niet want daar was alles WEL op gebaseerd!

      /   Reply  / 
    1. Rob Amory

      Jens, de VVD (en dus Mark Rutte als leider) is een partij die ons “huishoudboekje” op orde kan brengen met de verzekering dat werkgelegenheid sterk toeneemt dmv de stimulering van de economie. Dat is precies waar alles op draait. Eerst geld op de tafel dan weer uitgeven!!! De linkse partijen maken onze schuld alleen maar groter met per dag vele, vele miljoenen extra aan rente-betalingen, waardoor we eigenlijk geen stap verder komen en de burger passief maakt. We moeten met z´n allen gezamenlijk ondernemen….

        /   Reply  / 
  2. Baksteen

    @ Rob Armory: Quote: waardoor we eigenlijk geen stap verder komen en de burger passief maakt. We moeten met z´n allen gezamenlijk ondernemen…. Ik ga even in op dat ‘we’. De vele miljoenen rentebetalingen en de oplopende staatsschuld is iets dat slechts indirect invloed heeft op het dagelijks leven van de meeste (veel) mensen. Dat ‘we’ dus geen stap verder komen, is in ieder geval al iets dat ik kan ontkrachten voor je. Het BELEID, met andere woorden de maatregelen die genomen moeten worden volgens de VVD OM het huishoudboekje op orde te krijgen, echter, dat heeft nu juist WEL enorme invloed op het dagelijks leven van de meeste (veel) Nederlanders. Want wat is ‘stappen verder komen’? voor mensen die aan de onderkant van de samenleving bungelen of zelfs in de middeninkomens zitten, als zij alleen maar meer geld moeten uitgeven voor medische zorg? En zijn er nog talloze voorbeelden te noemen uit het bëoogde VVD beleid.

    Dat Rutte de vraag ontweek is niets nieuws. In de afgelopen weken doet hij niet anders. Dat verwijt kreeg hij al van Balkenende, Cohen, en nu dus ook an Halsema. Hij verdedigt niet eens zijn eigen standpunten! En dat is, om met Jens te spreken, precies zoals hij zei; de man luistert niet eens meer naar andere opinies. Nico Dijkshoorn zei het gisteren in DWDD de Toegift, uitstekend: Rutte gedraagt zich als een popelend (of zoiets) kind dat straks een gewonnen fruitmachine mag komen ophalen’ (kan de quote nergens vinden dus vrij vertaald). Inhoudelijke debatten zijn met deze man niet mogelijk. Wilders is daar zelfs nog beter in, en dat is al iemand die zijn eigen verhaal maar blijft herhalen. Maar HIJ blijft tenminste bij zijn standpunten, en gaat zo nu en dan (heel sterk zelfs) nog eens in op een opponent.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>