Exit Jan Peter Balkenende

Balkenende vertrekt bij het CDAJan Peter Balkenende stapt op als leider van de CDA. Hij zal ook niet in de Tweede Kamer plaatsnemen. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de gigantische verkiezingsnederlaag die het CDA heeft geleden. Na 8 jaar premierschap komt er een einde aan het ‘tijdperk-Balkenende’.

Hij oogde geëmotioneerd. Terwijl zijn vrouw aan zijn zijde stond, makte Balkenende bekend zijn verantwoordelijkheid te nemen. Hij had er tot vandaag nog alle geloof in dat hij het grote gat nog kon dichten. Zijn vertrouwen bleek vandaag ongegrond. Naar verwachting verliest het CDA 20 zetels ten opzichte van de vorige keer.

Iedereen hield er eigenlijk al rekening mee dat de premier die zei ‘voor goud te gaan’, het ook niet voor minder dan goud zou doen. Balkenende ontkende dat niet, maar bleef ondanks de peilingen strijdbaar. Dat hij zich terugtrekt lat toch een gat achter in het CDA. Jarenlang was hij de natuurlijke leider. Er was na de val van het kabinet ook geen twijfel: Balkenende moest de kar weer trekken. Hij trok niet hard genoeg en neemt nu, spijtig voor hem, afscheid met de grootste politieke nederlaag uit zijn loopbaan.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Exit Jan Peter Balkenende

  1. Wes

    “ZIJ voor goud te gaan”? Typfoutje lijkt me!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>