Wilders wil geen verantwoordelijkheid

Mark Rutte heeft sterk de indruk dat Wilders hetzelfde kunstje wil herhalen zoals de PVV dat gedaan heeft in Almere en Den Haag. Hij denkt dat Wilders de AOW-leeftijd gebruikt om regeringdeelname te ontlopen.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart gooide de PVV in Almere en Den Haag (de enige twee gemeenten waar de PVV meedeed) hoge ogen. In den Haag werd de PVV de tweede partij en in Almere zelfs de grootste. Door strikt vast te houden aan een hoofddoekjesverbod was het vormen van een coalitie onmogelijk. Geen enkele partij was bereid dit breekpunt van Wilders over te nemen en dus viel de PVV, al dan niet bewust, buiten de boot.

In het KRO programma Goedemorgen Nederland verdenkt Rutte Wilders er van dit scenario te willen herhalen. Door de AOW-leeftijd van 65 jaar een breekpunt te maken wil Wilders zichzelf buitenspel zetten. Alleen de SP deelt dit standpunt, maar geen van de waarschijnlijke regeringspartijen doen dat.

Het grote voordeel voor Wilders zou zijn dat hij kan blijven schreeuwen en provoceren vanaf de zijkant zonder de handschoen op te pakken en verantwoordelijkheid te nemen. Ook kan het zijn argument kracht bij zetten dat ‘de gevestigde orde het weer allemaal onderling wil en gaat uitmaken.’ Als Wilders zijn breekpunt niet inslikt, is de kans klein dat de PVV een van de coalitiepartners wordt. Hij heeft tot nu toe altijd gezegd dat hij wil regeren, het is afwachten of hij dit ook waar gaat maken.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Wilders wil geen verantwoordelijkheid

  1. Leo

    Het lijkt mij behoren bij de verkiezingsretoriek die geen enkele partij vreemd is om nu al te stellen dat de PVV niet aan de regering deel wil nemen. Mark Rutte heeft iets te veel het gevoel dat andere partijen maar moeten inbinden en dat zijn VVD ongeschonden plannen mee kan nemen in een coalitie. Wilders kent de VVD van binnen goed en weet precies hoe het spel werkt. Bij de uitspraken van Rutte gaat hij nogal snel voorbij aa de loop van de gebeurtenissen in zowel Almere als Den Haag. Daar speelde de PvdA een zeer twijfelachtige rol, net als men deed in Rotterdam t.a.v. Leefbaar. De oude politieke vossen verliezen wel hun gezicht, maar nooit hunn streken…

      /   Reply  / 
    1. Jos

      Retoriek? Het lijkt me gewoon realiteit. Geen van de grotere partijen wil de AOW leeftijd bevriezen. Kan ook niet, kost teveel geld. Als Wilders dat wel in een regeerakkoord wil hebben regeert hij dus niet mee. Rutte gebruikt dat handig door de rechtse aanhang voor te houden dat een PVV stem dus een oppositiestem is.

        /   Reply  / 
  2. De Hardcore

    BULLSHIT!

      /   Reply  / 
  3. Patrick

    Geert Wilders laat zien waar hij voor staat bij je punt blijven.
    andere partijen veranderen en geven in Wilders blijft bij zijn idee en niet dat van andere mensen.
    hij heeft vaker bewezen dat hij gewoon 100% achter het geen staat wat hij zegt daar kunnen nog veel politici van leren naar mijn mening

      /   Reply  / 
    1. Mat

      En de ochtend na de verkiezingen roept Wilders al dat de AOW leeftijd geen breekpunt hoeft te zijn, de onderhandelingen zijn nog niet eens begonnen. Dit is toch gewoon kiezersbedrog en hiermee is weer bewezen dat Geert Wilders niet 100 % staat achter wat hij zegt.

        /   Reply  / 
  4. klaass

    kan men nu nooit eens positief zijn wat PVV betreft,het lijkt wel of die anderen het gewoon niet kunnen hebben dat hij de voorkeur krijgt,alsof hij aso is en hun de man, stel u zich niet aan wees rieel en werk samen,dan pas geloven de mensen weer is de politiek.

      /   Reply  / 
  5. mat

    Je kunt het toch moeilijk betrouwbaar vinden als hij voor de verkiezingen, zelfs na de uitslag zegt dat de AOW een breekpunt zal zijn, hij noemt het zelf kiezersbedrog als hij dat zou opgeven. En dan de volgende ochtend, AOW- leeftijd is geen breekpunt en nee hoor dat is geen kiezersbedrog….Maak dan allemaal maar voortaan een pretpakket van je verkiezingsprogramma zou ik zeggen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>