Formatie moeilijk door verdeeld Nederland

formatie moeilijk door verdeeld nederlandDe kabinetsformatie wordt nog een hele klus. Nederland is ongeveer 50/50 verdeeld in links en rechts. Als de VVD besluit niet met het CDA en de PVV te regeren dan moeten er linkse partijen betrokken worden bij de formatie. Rutte zei dat hij voor 1 juli een kabinet wilde presenteren. Die wens kan hij naar alle waarschijnlijkheid laten varen.

Een centrumrechts kabinet met de VVD, de PVV en het CDA zou net een krappe meerderheid halen met 76 zetels. Het is alleen de vraag of dit er van komt. Het CDA is de grote verliezer en Wilders zegt vast te houden aan een AOW-leeftijd van 65 jaar.

Paar Plus is ook een optie. Dit betekent dat de VVD, de PvdA, GroenLinks en D66 zouden gaan regeren. Deze combinatie zou op 81 zetels uitkomen. Maar de vraag is of Rutte dit wil. Hij wil juist zo graag rechts beleid maken, maar zal dan voor de PvdA en GroenLinks veel water bij de wijn moeten doen.

Maar zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal. Nederland heeft niet alleen 16 miljoen bondscoaches, maar ook 16 miljoen formateurs. Weet u wat het beste is voor Nederland? Maak dan hier uw favoriete coalitie en zie direct of u een meerderheid behaald. Enkele Combinaties: VVD+PvdA+CDA = 82 zetels, VVD+PvdA+GroenLinks+D66 = 81 zetels, VVD+CDA+SP+D66 = 77 zetels, VVD+PVV+CDA = 76 zetels.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Formatie moeilijk door verdeeld Nederland

  1. Barbara van de Klippe

    Met grote verslagenheid kwam ik er vanmorgen achter dat wij een rechtse premier zullen krijgen in het nieuwe kabinet. Mark Rutte heeft met de VVD de meeste zetels gehaald en is daarbij met een zetel verschil de PvdA voorbij gegaan.
    In tijden van een economische crisis moet altijd een rechts kabinet gevoerd worden stelde mijn vader gister. Waarom, omdat zij het beste kunnen bezuinigen.

    Maar waar wordt dan op bezuinigd. In mijn ogen gaat het er nu op lijken dat de rijken rijker zullen worden, en de armen nog armer. De VVD zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de samenleving verder verhard, minder sociaal word, dat er meer differentiatie komt en dat de kansarme in de samenleving onder druk komen te staan.

    Ik werk in de psychiatrische zorg. Als ik mij moet voorstellen wat dit voor mijn werk en de doelgroep gaat betekenen hou ik mijn hard vast. Er zal meer druk worden gelegd op de mensen die nu al zoveel moeite hebben om zich staande te houden in de huidige maatschappij. Kunnen zij niet presteren naar de norm van de VVD, zullen zij zelfs de hulp die zij nodig hebben op enige vorm van een “normaal” leven te kunnen hebben niet kunnen betalen. Zij (de cliënten) krijgen minder geld en moet meer betalen voor hulpverlening.
    Daarnaast zullen er heel veel mensen die nu op de rand van de samenleving hangen in het diepen vallen, steeds meer mensen zullen zich niet staande kunnen houden in onze samenleving. Wat betekend dat? Meer werkloosheid, meer hulpverlening en minder geld om deze mensen op te vangen.

    Om nog maar eens niet te spreken van de PVV. Waar gaat het heen met onze Nederlandse samenleving als we hele groepen mensen willen uitsluiten van de maatschappij wegens hun geloof en land van herkomst. Natuurlijk loopt het integratie beleid van Nederland nog niet zoals dat zou moeten. Maar moet je dan een stempel zetten op alle moslim gelovige (zoals Hitler dat deed met de joden)?
    Of zou je eens moeten kijken waar het vandaan komt. Ik geloof niet dat het ligt aan de koran, maar aan de manier waarom sommige mensen de koran interpreteren. Kan er niet beter eens gekeken worden naar het Nederlandse strafrecht systeem? Waarom laten we mensen niet bewijzen dat zij gebruik willen maken van de nieuwe kans die zij in Nederland krijgen? De meeste criminele buitenlanders zijn ten dege bewust van onze wet (vaak zelfs beter dan wij zelf, wegens de inburgeringcursus), overtreden zij deze bewust zet ze dan het land uit. Dat gebeurt in zoveel landen, waarom niet bij ons?
    Op die manier geeft je immigranten die zich wel inzetten voor de Nederlandse samenleving tenminste een kans op het leven waar zij vaak zo hard voor werken.

    Ik hoop met heel mijn hard dat de VVD en de PvdA er uit zullen komen in de onderhandelingen zodat de schade zo ver mogelijk beperkt blijkt. Maar in mijn achterhoofd blijft het steken! Waar gaan we heen met ons “sociale” Nederland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>