Tegenstanders NVU-demonstratie opgepakt

tegenstanders NVU demonstratie opgepaktDe Nationale VolksUnie (NVU) hield zaterdag een demonstratie door de straten van Venlo. Gedurende deze demonstratie werden 37 mensen opgepakt. Voornamelijk anti-NVU demonstranten werden afgevoerd. Onder de 37 arrestanten was namelijk slechts 1 NVU-demonstrant.

Met de demonstratie liepen ongeveer 60 man mee. Uiteraard kon de hitlergroet niet achterwege blijven. Die zorgde dan ook voor de enige arrestant aan NVU zijde.

De ‘tegendemonstranten’ waren ook met ongeveer 60 mensen sterk. Daarvan konden dus meer dan de helft met de politie mee. Met name vanwege het negeren van de noodverordening en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Opvallend is dat de demonstratie van de Nederlandse VolksUnie was. Blijkbaar waren er niet zoveel Nederlandse demonstratiekandidaten, aangezien de groep vooral bestond uit Duitse rechts extremisten. De ‘Nederlanders’ demonstreerden tegen de Europese invloed op Nederland. De NVU pleit voor het herinvoeren van de Nederlandse florijn en uittreding uit de EU.

Bron: De Volkskrant

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>