‘Uri Rosenthal moet PVV lozen’

De opdracht van Uri Rosenthal is niet om de VVD en de PVV dichter bij elkaar te brengen, maar om te onderzoeken hoe hij op een nette manier van Wilders afkomt. Dat is althans de lezen van De Volkskrant in haar commentaar. Een kabinet met de PVV is namelijk uterst broos.

Onstabiel

Een coalitie met de PVV is eigenlijk alleen mogelijk samen emt de VVD en het CDA. Alle andere partijen die in aanmerking komen voor een coalitie hebben bij voorbaat aangegeven niet met de partij van Wilders in zee te gaan. Echter, een coalitie van VVD-PVV-CDA zou slechts op 76 zetels komen. Met een onberekenbare Brinkman aan boord kan die meerderheid plotseling verdwenen zijn.

Veroordeling?

Daarnaast heeft Wilders nog een akkefietje met de Amsterdamse rechtbank. Hij wordt verdacht van discriminatie en het aanzetten tot haat. Weliswaar als privépersoon, maar wil Rutte (en uberhaupt het hele land) een vice-premier die is veroordeeld? En wat doet dat met de internationale positie van Nederland?

Economie

Rutte en Wilders lijken zo’n goed koppel: allebei duidelijk en lekker rechts. En de kiezer heeft gesproken; Nederland onderging een ruk naar die rechter kant. Maar eigenlijk naderen de VVD en de PVV elkaar alleen op het gebied van immigratie en ontwikkelingssamenwerking. De economische agenda’s van beiden komen totaal niet overeen. En daar ging het toch om deze verkiezingen.

Hoe komt Uri Rosenthal nu van die verrekte winnaar PVV af?

Bron: De Volkskrant

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>