De taktiek van Verhagen’s CDA

De taktiek van Verhagen en het CDADe toverwoorden van het CDA na de Tweede Kamer verkiezingen zijn ‘terughoudendheid’, ‘bescheidenheid’ en alle varianten daar op. Wilders probeert uit alle macht hget CDA over de streep te trekken, maar Verhagen geeft geen krimp. Hij blijft wachten op het juiste moment om zich over regeringsdeelname uit te spreken.

Ondanks het verlammende verlies op 9 juni heeft het CDA ‘de sleutel in handen’. Ten minste, als we Wilders mogen geloven. De roep om een kabinet met de VVD en de PVV is groot en zwelt aan. De een is namelijk de grootste partij en de ander de grootste winnaar. Het problematische is echter dat bijna geen partij met de PVV van Wilders wil samenwerken. Het CDA misschien wel, maar die blijft bescheiden en terughoudend.

Natuurlijk realiseert Verhagen dat hij in een bijzonder luxe positie zit. Als de VVD en de PVV straks bij hem aankloppen voor een regering kan hij veeleisend zijn. Luisteren ze niet? Dan toch geen rechts kabinet?! Als Wilders niet de eisen van Verhagen wil inwilligen lopen ze de kans mis om te regeren en als Rutte niet luistert naar Verhagen is hij aangewezen op een linkse coalitie met de PvdA. Nu is het CDA nog terughoudend, maar die schroom zullen ze snel van zich afgooien als ze aan de onderhandelingstafel zitten.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De taktiek van Verhagen’s CDA

  1. anjes ton wil truus en wil

    verhagen een pijp pruimtabak ,weg ernmee uitgepruimd

      /   Reply  / 
  2. koos

    schijnheilige zakkenvuller…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>