Cohen wil geen VVD en CDA, wel paars plus

Job Cohen heeft Uri Rosenthal aangegeven dat hij niets ziet in een coalitie tussen VVD, CDA en PvdA. In zo’n coalitie zouden volgens heb twee verliezers van de verkiezingen zitten en dat doet volgens hem geen recht aan de verkiezingsuitslag. Daarom pleit Cohen voor een paars plus kabinet.

Het is in Den Haag goed gebruik dat partijen vinden dat winnaars van de verkiezingen meer rechten hebben dan verliezers. Dus had Wilders de afgelopen week het eerste recht en past het CDA bescheidenheid. Maar een coalitie van partijen die tesamen een meerderheid kunnen vormen (76+ zetels) doet toch altijd recht aan de uitslag? Kiezers hebben er dan toch voor gezorgd dat die partijen zo groot zijn dat ze samen een meerderheid kunnen vormen?

Die gedachte wordt in ieder geval niet gedeeld door Cohen. Hij wil niet in een coalitie met meerdere verliezers. Dus is Paars Plus een goed alternatief, aangezien daar meer winnaars in zitten. Zo hebben de VVD, D66 en GroenLinks ten opzichte van de vorige verkiezingen gewonnen. Dat GroenLinks en D66 minder kiezers achter zich hebben staan dan het CDA is blijkbaar geen issue.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cohen wil geen VVD en CDA, wel paars plus

  1. hextraatje

    cococohen is een dief een plunderaar een hol vat

    Stemmen op hém is stemmen óp Ongeluk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>