Peilingen Tweede Kamer: VVD krijgt winnaarsbonus

Rutte stijgt in peilingenDe nieuwste peilingen (17-06-2010) na de Tweede Kamer verkiezingen van 9 juni laten een stijging zien voor de VVD. De partij van Rutte krijgt een ‘winnaarsbonus’ en groeit van 31 zetels naar 34. Het CDA raakt verder in verval. De opstelling de laatste dagen van de partij van Verhagen doet de partij geen goed: het CDA verliest 2 zetels en zakt naar 19.

Net als de VVD wint de PVV in de peilingen. De partij van Wilders krijgt  er in de opiniepeiling 1 zetel bij en stijgt naar 25 zetels. Ook de PvdA van Cohen wint 2 zetels en stijgt naar 32. Deze zetels snoept de PvdA af van de SP, waar 13% van de kiezers heeft aangegeven spijt te hebben van een stem op de SP.

De volledige peilingen: VVD 34, PvdA 32, PVV 25, CDA 19, SP 12, D66 10, GroenLinks 9, ChristenUnie 5, SGP 2, Partij voor de Dieren 2 en de overige partijen 0. De volledige peiling is ook hier te zien.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>