Kiest Rutte nu toch voor langste ‘zelfmoordbrief’?

Mark Rutte. by: newsphotoDe verkiezingsstrijd was nog in volle gang toen Mark Rutte het partijprogramma van de PvdA de ‘langste zelfmoordbrief uit de geschiedenis’ noemde. Een kabinet van VVD-PvdA was toen volgens hem ‘bijna niet te formeren’. Denkt hij daar nu anders over?


In Elsevier zie Rutte toen: “We sluiten nooit partijen uit, maar als ik kijk naar het programma dat Wouter Bos voor Job Cohen heeft gemaakt, dan zie ik dat als een hele lange uitsluitbrief.” Maar nu het CDA weigert om met de PVV te regeren, is Rutte eigenlijk automatisch aangewezen op de PvdA. Arie Slob van de ChristenUnie vraagt zich op Twitter af of Rutte het programma van de PvdA nog steeds de ‘langste zelfmoordbrief in de geschiedenis’ vindt.

Een terecht vraag, want hoe geloofwaardig ben je nog als je dat eerst geroepen hebt en nu toch met iemand gaat regeren? Dat is een beetje het probleem van die hele verkiezingscampagnes. Om zieltjes te winnen gaan de lijsttrekkers in steeds hardere bewoording andere partijen aanvallen. De verschillen worden dusdanig onder het vergrootglas gelegd dat samenwerken in de toekomst nauwelijks nog mogelijk is. Terwijl ze eigenlijk weten dat ze elkaar nodig hebben…

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kiest Rutte nu toch voor langste ‘zelfmoordbrief’?

  1. leontine bal

    De uitspraken van Emile Roemer over samen regeren met de VVD zijn vor mij een reden m’n lidmaatschap van de SP op te zeggen.Jan Marijnissen heeft indertijd gezegd NOOIT met de VVD te zullen regeren en zo hoort het ook. Het is volkomen ongeloofwaardig en in strijd met de opstelling jegens dit kabinet die Roemer vanaf het begin aan de dag legt. Bovendien is het volstrekt voorbarig. Bij mijn weten zit dit kabinet nog en je op voorhand prostitueren aan Mark Rutte, die de beleidslijn van dit onmenselijke zootje bepaalt, vind ik te onverkwikkelijk voor woorden. Van het republikanisme van de SP is ook bar weinig over. Mij niet meer gezien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>