Rutte: ‘geen playing hard to get’

Mark Rutte: geen playing hard to get. by: VVD Den HaagMark Rutte zegt grote moeilijkheden te voorzien bij het formeren van een paars plus kabinet. Hij is van mening dat de verschillen in de programma’s van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zo groot zijn, dat eerst maar eens onderzocht moet worden of het überhaupt mogelijk is die verschillen te overbruggen.


Rutte geeft aan dat hij werkelijk twijfels en bezwaren heeft tegen paars plus en dat zijn opstelling dus zeker niet uitgelegd moet worden als ‘playing hard to get’. Gezien de economische crisis en de complexe verkiezingsuitslag lijkt zo’n opstelling hem ook niet gepast.

Opvallend is dat Rutte de formatiegesprekken uit elkaar wil trekken. Als er al nagedacht wordt over paars plus, dan moeten er eerst verkennende gesprekken komen. Uit die gesprekken moet dan blijken of de verschillende programma’s van de paars plus partijen mogelijk te verenigen zijn. Maar uit de reactie van Rutte blijkt dat die gesprekken absoluut nog geen formatiegesprekken zijn. Maar wat is het verschil eigenlijk?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>