Italië luistert miljoenen mensen af

Berlusconi verzet zich tegen afluisterwet. by: rogimmiPremier van Italië Silvio Berlusconi meent zelfs dat er 10 miljoen Italianen zijn afgeluisterd. Hij deed een oproep tegen de nieuwe afluisterwet, die het systematisch afluisteren van Italianen mogelijk maakt. Die afluister resultaten worden ook nog in de media gepubliceerd.


Berlusconi, zelf toch ook niet vies van overheidscontrole, vindt het een serieus probleem. Sinds het invoeren van de omstreden afluisterwet zijn volgens hem zeker 150.000 telefoons afgeluisterd. “En als er met iedere telefoon vijftig of meer mensen zijn afgeluisterd dit aantal ‘gemakkelijk 10 miljoen kan zijn,’” aldus Berlusconi.

De Volkskrant meldt dat Berlusconi zich zo hevig verzet tegen de wet, omdat hij bang is dat politiek schandalen van hem of een van zijn vrienden op deze manier komen boven drijven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>