Peilingen Tweede Kamer: 15% zou nu anders stemmen

15% zou anders stemmen. by: Danike van BaalAnderhalve week na de tweede kamer verkiezingen zou 15% van de kiezers zijn of haar stem op een andere partij uitbrengen dan zij op 9 juni hebben gedaan. Dat blijkt uit de nieuwste opiniepeiling van Maurice de Hond (20-06-2010). De VVD zou nog wel de grootste zijn, maar het verschil met de PVV zou nog maar 1 zetel zijn.


Volgens de peiling van Maurice de Hond zou de VVD van Rutte nu op 29 zetels komen en de PVV van Wilders op 28. De PvdA van Cohen volgt ook op slechts 1 zetel, met 27 in totaal. Het CDA blijft ook in deze opiniepeilingen de vierde partij van Nederland met 19 zetels.

Als de verkiezingen vandaag zouden worden gehouden, dan zou een coalitie van VVD-PvdA-CDA niet meer op een meerderheid kunnen rekenen. Dan zouden deze partijen met z’n drieën op 75 zetels uitkomen. Een samenwerking tussen de VVD, PVV en CDA zou nog steeds kunnen rekenen op 76 zetels.

De volledige peilingen: VVD 29, PVV 28, PvdA 27, CDA 19, SP 16, D66 11, GroenLinks 11, ChristenUnie 6, SGP 2, Partij voor de Dieren 1 en de overige partijen 0.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Peilingen Tweede Kamer: 15% zou nu anders stemmen

  1. Ron de Weijze

    Het oude denken heeft afgedaan en ‘het volk’ deelt dat mede. We hebben nu rechtstreeks contact met elkaar en kunnen zelf onze mening toetsen. Geen elite meer nodig om het voor ons te doen, namens ons en als wij het er niet meer mee eens zijn, namens hen die ons moeten vervangen, ‘als er maar beleid is’.

      /   Reply  / 
  2. M. van Wijk

    Wat een fraai land is NL geworden, de meerderheid bestaat uit graaiers en racisten.

      /   Reply  / 
  3. Alex

    @ M. van Wijk,

    Is het racistisch om te zeggen profiteurs en criminelen aanpakken en de Nederlandse Normen & Waarden handhaven???

    Lijkt mij niet.
    Het probleem is alleen als je dat gaat doen dat je dan voornamelijk de volgende doelgroepen pakt:

    Marrokanen
    Antillianen
    Surinamers
    Turken
    Kampers

    Ik kan er niks aan doen dat het CBS en meerdere organisaties nou eenmaal met feitelijke statistieken naar buiten komen ten nadelen van voornamelijk de allochtonen van niet westerse afkomst.

    Ben ik dan een racist omdat ik zeg pak profiteurs en criminelen op?

    Graaiers ???

    Als ik 10 jaar gestudeerd heb en 70 uur per week werk mag ik dan € 60.000 netto overhouden per jaar? en als ik een miljoenendeal sluit waar werkgelegenheid en belastinggeld uit voorkomt en de eigenaren die alles mogelijk maken waar krijgen voor hun keiharde werk, mag ik dan € 100.000 bonus krijgen?

    Mensen die zo lopen te zeuren over mensen die veel geld verdienen hadden maar naar school moeten gaan en er voor moeten werken.

    En ja, ik ben begonnen als bouwvakker/klusjesman.

    Nu ben ik Bedrijfseconoom/accountant.

    Ben ik dan zoveel beter als jullie?

    De mensen willen alleen maar lol maken en feesten. Als ze dan 30 zijn beginnen ze te zeiken, ik heb niks, zij hebben het wel. Ik wil het ook.

    Ik wil geen belastingbetalen en overal subsidie voor krijgen. Dus dan mogen zij 60% van hun salaris inleveren.

    Andere landen hebben zulke hoge belastingen niet, andere landen hebben een veel slechtere verzorgingstaat. maar wij willen allemaal NOG meer.

    Wist je dat op de Nederlanse antillen je als blanke ( immigrant ) een inkomen moet hebben en als die wegvalt je het land word uitgezet terug naar herkomst? als je de wet overtreed hetzelfde.

    Maar HIER mag alles en wij mogen niks eisen van hen.

    Het zal allemaal wel jongens..

      /   Reply  / 
  4. Dre

    Wat je zegt.Het probleem is alleen als je dat gaat doen dat je dan voornamelijk de volgende doelgroepen pakt:

    Marrokanen
    Antillianen
    Surinamers
    Turken
    Kampers

    Kunnen die Joden er ook bij dan ?

    Je kan dan tien jaar gestudeerd hebben maar ik vraag me af in welke richting. Ik zelf vindt dat je niet al deze “doelgroepen”
    over een kam kan scheren. Ik vindt dat alle grootmuilen zoals jijzelf meer moeten weten over dit soort zaken.

    En weet je dat bedrijfseconoom/accountant en bouwvakkers de grootste racisten zijn ?

      /   Reply  / 
    1. joop

      Vlgens mij weet je niet waar het over gaat!!!
      Is het normaal dat mensen (laats in utrecht)gewoon moeten verhuizen of dat men na dodenherdenking gewoon met de kransen gaan voetballen of je viendin wordt uitgescholden als hoer?????
      Er is maar een ding mogelijk: ER UIT
      Als jij 50 km of harder rijdt dan toegestaan wordt ook je rijbewijs afgepakt!!!!

        /   Reply  / 
      1. joop

        Hey dre effe lezen AUB

          /   Reply  / 
  5. Dre

    Ben ik dan een racist omdat ik zeg pak profiteurs en criminelen op ? Ja, wel als je “alle” Marrokanen Antillianen Surinamers
    Turken en Kampers als doelgroep aangeeft. Ik ken genoeg Hollanders met losse handjes, die profiteren, wiet kweken. Hou toch op man en gebruik je grijze massa.

      /   Reply  / 
  6. Dre

    En even onder ons, van mij mogen ze allemaal naar huis gaan.

      /   Reply  / 
  7. Alex

    Ik scheer ook niet iedereen over een kam. Als je alleen de problemen aanpakt zitten die nou eenmaal voornamelijk in die doelgroepen (feit). Je pakt niet een hele doelgroep aan, maar VEEL mensen die eronder vallen ( grootdeel is niet over een kam scheren ). Ik zeg pak alle profiteurs en criminelen aan ( dus niet alle allochtonen ). Maakt niet uit welke kleur of geloof. Als blijkt dat een groot deel allochtoon is dan is het geen racisme maar realisme.

    Ik ken ook genoeg hollanders die dat doen maar het zijn er nou eenmaal een stuk minder. Maar goed, die moet je dus ook aanpakken.

    Mag ik vragen waar je woont?

      /   Reply  / 
  8. Dre

    Ik woon in Rotterdam. Ben er ook opgegroeid. Met je laatste bericht
    maak je je standpunt duidelijk en kan zeggen; helamaal met je eens Alex. Met dat naar huis gaan bedoel ik dat mensen die zich sterk verbonden voelem net hun moederland, die heinwee hebben eigenlijk.
    Hun geluk dus thuis ( moederland ) moeten gaan zoeken denk ik.

    Probleem is dat die groep waar we op doelen veelal last heeft van psychische stoornissen, zeker sommige vab die jonge gasten zijn echt bizar in de war.
    Maar ja, als je dan gaat praten over opvoedingskampem ben je inderdaad al vlug een racist. Feit is dat ze al lang bestaan.

    sorry Alex, ik neem m’n woorden terug, je bent geen racist.

      /   Reply  / 
  9. Alex

    Dankjewel Dre, gelukkig dat we daar over eens zijn. Als ik een ding niet wil is gezien worden als racist. Rotterdam, kijk dan weet je in ieder geval waar je over meepraat. Ik heb deze discussie ( criminaliteit ) ook al eens gehad met mensen uit een dorp in friesland. Met alle respect, die zouden maar een jaartje moeten gaan wonen in de randstad.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>