Wilders is geen Michiel de Ruyter

Michiel de RuyterZelf vond Wilders de gelijkenis wel opgaan, maar stichting De Ruyter is not amused. Tijdens de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer verkiezingen liet Wilders zich afbeelden als Michiel de Ruyter. Dat is volgens de De Ruyter stichting totaal ongepast.


“Wilders is wel de laatste persoon die zich met De Ruyter kan en mag vergelijken. De Ruyter was, zoals elke goede militair, volstrekt a-politiek. Hij heeft zich nooit bemoeid met alle heftige politieke tegenstellingen van zijn tijd,” aldus de stichting.

Enige hoogmoed kan Wilders hier ook niet ontzegd worden. Hij poseerde namelijk als Michiel de Ruyter, die hij “één van de grootste helden uit de Nederlandse geschiedenis” noemt. Voor deze vergelijking met deze ‘waarachtig grote Nederlander’ moet Wilders zich ‘schamen’, aldus stichting De Ruyter.

Bron: De Telegraaf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>