Rutte houdt voet bij stuk: geen Paars-plus

100622paars-plus van de baan

De onderhandelingen over een Paars-plus coalitie zijn stopgezet. VVD leider Rutte heeft aangegeven ‘geen perspectief te zien’ in de onderhandelingen tussen de VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Het ‘snuffelen’ van gisteren heeft dus niet tot een doorbraak geleid. Rutte sprak vorige week al uit dat hij geen toekomst zag in Paars-plus en voegt nu dus de daad bij het woord.

Even leek het er op dat Rutte, uit nood geboren, nadacht over een paars-plus kabinet. Maar voorlopig kan die gedachte weer in de koelkast. Rutte: “Er is over een heel breed scala aan onderwerpen gesproken, maar wij hebben de conclusie getrokken dat er geen perspectief is voor onderhandelingen.”

Cohen, Halsema en Pechtold zijn teleurgesteld. Alle drie zien zij het zitten in Paars-plus en zouden zij graag verder onderhandelen. Cohen is nog steeds ‘bereid om te onderhandelen’ over Paars-plus, Halsema ‘baalt als een gieter’ en Pechtold hoopt ‘dat dit geen definitieve stop’ is. Cohen benadrukte nogmaals dat er met hem niet te onderhandelen valt over een middenkabinet met VVD, PvdA en CDA. Het is vooralsnog onduidelijk wie nu de volgende partijen zijn aan de onderhandelingstafel. Misschien kan Rutte toch weer Wilders en Verhagen, die toch al in opperbeste stemming verkeerd vanwege de Bavariababes, van stal halen.

bron: NOS

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Rutte houdt voet bij stuk: geen Paars-plus

  1. nick

    Hoera!!!

      /   Reply  / 
  2. Henk Daalder WindparkenWiki

    Rutte toont GEEN leiderschap, hij is dus ongeschikt als premier

    Paarsplus is nu eenmaal het beste voor het land.
    Dan maar met Cohen als premier
    Wat is dat voor dwangmatig gedoe dat de grootste partij de leiding moet nemen. De VVD kan nu eenmaal niet de leiding nemen
    De voorman van de egoïsten partij kan niet de premier van alle Nederlanders zijn

      /   Reply  / 
  3. Alex

    Rutte toont zeker wel leiderschap. Juist door nee te zeggen met het risico dat ze er niet uitkomen! Hoe kan paars-plus nou goed zijn. De kiezer wil rechts en krijgt links. Een overwicht van links is goed? egoisten partij? Omdat ze wat willen doen aan profiteurs en gelukkig niet de kosten voor hardwerkende middenstanders nog meer omhoog willen krikken!

    Cohen heeft geen recht van spreken, hij heeft verloren!!!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: 1 juli wens van Rutte spierballentaal | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>