Rutte snuffelt aan Halsema, Pechtold en Cohen

Rutte snuffelt aan Halsema, Pechtold en CohenWe moesten er vooral niet te veel van denken. Bijna twaalf uur trokken Rutte, Cohen, Pechtold en Halsema gister met elkaar op om te praten over paars-plus. Maar echt, het zijn geen coalitiebesprekingen. Het is ‘snuffelen’. Met de keuze voor deze nieuwe politieke term is nu al duidelijk dat er een frisse wind waait door Den Haag. Je moet er toch niet aan denken dat Balkenende had gezegd even te snuffelen aan de mogelijkheden van Halsema?

Rutte komt er gelukkig wel mee weg. Die heeft dan ook niet de reputatie met vrouwen die Balkenende wel heeft. Maar het snuffelen nam gaandeweg de dag toch serieuzere vormen aan. Het leek zowaar op besprekingen toen de financiele experts van De Nederlandsche Bank en het Centraal Planbureau aanschoven. En eventjes, voor het oog van de camera, veranderde het snuffelen van Rutte in aanraken. Nee, hij betastte niet Halsema. Op de voorpagina van De Volkskrant staat een foto waarop Rutte zijn hand even op de linkerschouder (zou dat een teken zijn?) van Cohen legt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rutte snuffelt aan Halsema, Pechtold en Cohen

  1. Pingback: Rutte houdt voet bij stuk: geen Paars-plus | Politiek

  2. Pingback: Halsema roept Rutte op serieus te onderhandelen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>