Presidentschap glipt uit handen Bouterse

Desi Bouterse geen president. by: Pan AfricanLange tijd leek het er op dat Desi Bouterse de nieuwe president van Suriname zou worden. Maar twee partijen die hem lange tijd steunden, de A-combinatie van Brunswijk en de Volks Alliantie van Somohardjo, hebben hun steun aan de Mega Combinatie van Bouterse opgezegd.


Nu.nl meldt dat de twee andere partijen nu toch mikken op een voortzetting van de huidige regering. Daardoor wordt nieuwkomer Bouterse buitenspel gezet. Binnenkort wordt de nieuwe president gekozen. Om die verkiezing te winnen is een tweederde meerderheid nodig, maar de verwachting is niet dat Bouterse die krijgt zonder de steun van de A-combinatie en de Volks Alliantie.

Voor Nederland zou het veel diplomatieke problemen wegnemen. Hij wordt nog steeds vervolgd voor drugshandel en als hoofdverdachte van de decembermoorden is Bouterse in Nederland eigenlijk persona non grata.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>