geloof staat kijken WK finale in de weg

 

Wie denkt dat niemand om de WK finale tussen Nederland en Spanje heen kan en er alles voor doet om die wedstrijd te zien, heeft het mis. In gelovige kringen geldt: zondag rustdag, dus geen tv. Dat het Nederlands elftal de beste van de wereld kan worden vormt geen uitzondering. Fractieleider van de SGP in de Tweede Kamer Kees van der Staaij laat de tv dan ook uit.

„Misschien dat de fractieleider wel eens televisie kijkt voor zijn werk, maar hij kijkt zeker niet ter ontspanning. En al helemaal niet op zondag,” aldus een woordvoerder van de partij tegen De Telegraaf.

Al dat ontspannen van de rest van de wereld is natuurlijk ook onzin. Zo’n WK finale, dat had god toch nooit bedacht. Anders had het wel in de bijbel gestaan. Ongelooflijk verdervelijk om naar iets te kijken dat de hele natie bindt. En dat nog wel op een rustdag! Zondag niet kijken, dat is hoe god het gewild zou hebben. Gelukkig begrijpt die Kees van der Staaij dat.

Of zou hij stiekem toch even de tv aanzetten ‘voor zijn werk’, en per ongeluk langs de finale zappen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>