Amsterdam eert Oranje toch met rondvaart

Een van de eerste besluiten die de nieuwe Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft genomen, is het toch laten doorgaan van de rondvaart door de Amsterdamse grachten van het Nederlands Elftal. Morgen worden de spelers gehuldigd op het museumplein, nadat zij een rondvaart hebben gemaakt. Deze zou eerst alleen doorgaan bij winst.

In overleg met de spelers van het Nederlands Elftal heeft de gemeente Amsterdam, ondanks het verlies in de finale tegen Spanje, toch besloten de huldiging compleet te maken met een tocht door de grachten. ”Zo krijgen de fans de kans om hun helden te zien en te steunen”, aldus van der Laan.

Negen huishoudens dachten na 1-0 verlies tegen Spanje opgelucht adem te kunnen halen. Zij hebben namelijk een woonboot die langs de route ligt. Met de beelden van ’88 op hun netvlies vreesden zij voor hun woning. De gemeente heeft toegezegd de woonboten extra te beveiligen.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Amsterdam eert Oranje toch met rondvaart

  1. Pingback: Van der Laan wil boete voor comazuipers | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>