Wim Kok kritisch over kabinetsformatie

Oud PvdA-premier Wim Kok vindt dat een coalitie over rechts beter en serieuzer onderzocht had moeten worden. Volgens hem is het CDA veel te makkelijk met haar blokkade weg gekomen. De VVD en PVV wilden graag om te tafel met het CDA om te praten over een rechts kabinet, maar het CDA weigerde aan te schuiven. Kok vindt dat het CDA daarvoor harder aangepakt had moeten worden.

‘De winst van de PVV is een sterk signaal dat door een grote groep kiezers is afgegeven. Dat is de reden, en dat zeg ik zonder enige vreugde, dat een coalitie over rechts met VVD, PVV en CDA serieuzer onderzocht had moeten worden. De opstelling van het CDA heeft dat in de weg gestaan. Het CDA had daar niet zo makkelijk mee mogen weg komen,’ zegt PvdA prominent Kok in Vrij Nederland.

paars-plus

Door de blokkade van het CDA wordt er nu onderhandeld over paars-plus. Na de bevindingen van de informateurs vindt Kok dit geen onlogische stap, maar hij vindt het wel een stap die te vroeg komt. Volgens hem had er veel serieuzer naar een rechts kabinet gekeken moeten worden. En “het zal niet eenvoudig zijn deze vier partijen voldoende tot elkaar te brengen.”

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wim Kok kritisch over kabinetsformatie

  1. Snaap

    Haha die Wim Kok. Ja natuurlijk, want hij is zelf een (rechtse?) zakkenvuller geworden.

      /   Reply  / 
  2. H Prick

    Wim Kok

    Weer opkomen voor je club!
    Wim ook niet te vertrouwen hij moet het kwartje maar eens terug betalen de zakkenvuller.

      /   Reply  / 
  3. maltje

    Wie brulde ook al weer in de jaren tachtig tijdens de vorige recessie; “Dit pikken we niet”. op het Malieveld. Deze oen (mijn persoontje) was er ook bij. De hele PvdA kunnen we sinds die tijd beter de Partij van de Afvalligen van de sociaaldemocratie noemen. De enige die sinds die tijd nog echt een sociale maatregel heeft verzonnen was Melkert met Melkertbanen ( die ook al weer om zeep zijn geholpen door onze gristelijke Balkenende. Het enige wat die de mensen gunde was een kroket!!!)
    Kok, het spijt me jongen, maar vinger in mijn keel. Door types zoals jij hebben de PVV en SP meer zetels dan ooit.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: ‘Europese leiders reageerden te laat op schuldencrisis’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>