Edwin de Roy van Zuydewijn veroordeeld tot taakstraf

47-jarige ex van prinses Margarita schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte

Edwin de Roy van Zuydewijn heeft een taakstraf van 100 uur gekregen van de Amsterdamse rechtbank. Dat melden diverse media op basis van persbureau ANP.

De Roy van Zuydewijn was zelf niet bij de uitspraak aanwezig omdat hij in het buitenland woont. Hij gaat waarschijnlijk in hoger beroep. Zijn advocaat Gabriel Meijers stelde eerder al dat er geen bewijzen zijn. Hij sprak van een ‘onzinzaak’.

De zaak komt voort uit een grootschalige onderzoek naar vastgoedfraude. De Roy van Zuydewijn, een van de kleinere verdachten in de vastgoedfraude, heeft in 2001 ten onrechte een bedrag van 238 duizend gulden (108 duizend euro) uitbetaald gekregen.

De rechtbank oordeelt dat de ex-echtgenoot van prinses Margarita schuldig is aan het opmaken van de valse factuur. Het staat volgens de rechters vast dat De Roy de factuur zelf heeft opgesteld en er nooit werkzaamheden tegenover hebben gestaan.

In de factuur stonden werkzaamheden in verband met een brochure voor bouwproject Solaris. De Roy van Zuydewijn zou tekstaanpassingen hebben gedaan en een vertaling hebben gemaakt, maar dat is nooit gebeurd, zo stelt de rechtbank vast.

Het vonnis valt lager uit dan de eis van het OM. Die wilde dat De Roy van Zuydewijn een werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf zou krijgen. Als De Roy van Zuydewijn de werkstraf niet uitvoert, dan moet hij 50 dagen in de cel in.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>