VIDEO: Crisis binnen Provinciale Staten Overijssel

VVD is klaar met CDA • Ruzie over N340, of is er meer aan de hand?

Op het provinciehuis in Zwolle voerden coalitiepartijen VVD, CDA, ChristenUnie en SGP woensdag crisisoverleg om een breuk te voorkomen. De verhouding tussen VVD en CDA in de provincie heeft een dieptepunt bereikt.

Directe aanleiding voor de crisis is onenigheid over de N340 tussen Ommen en Zwolle, zo meldt RTV Oost. De VVD steunt een voorstel van de oppositie om ruim 120 miljoen euro te bezuinigen op de reconstructie van het tracé.

De VVD kondigde die steun aan in de media, zonder vooraf overleg met de coalitiepartijen. Dat was tegen het zere been van het CDA, de grootste partij in Overijssel. Bij de VVD hebben ze er echter genoeg van dat het CDA alles in de provincie dicteert. Dat melden VVD’ers achter de schermen aan RTV Oost.

Het crisisoverleg heeft de VVD dan ook niet op andere gedachten gebracht. De oppositiemotie werd gisteravond met 30 stemmen voor en 16 stemmen tegen aangenomen. De sfeer in de Overijsselse coalitie is buitengewoon gespannen.

De provinciale politiek wil in de volgende vergadering van Provinciale Staten opheldering. Als het College de motie niet wil uitvoeren, overwegen een aantal oppositiepartijen een motie van wantrouwen in te dienen tegen het hele College van Gedeputeerde Staten. Het is de vraag wat de VVD dan zal doen.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>