Leefbaar Rotterdam met D66 en CDA

D66 kiest voor conservatiefrechts in tweede stad van het land

Rotterdam krijgt de komende vier jaar waarschijnlijk een conservatief, rechts college bestaande uit Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. Dat meldt de gemeente Rotterdam. De coalitie wordt mogelijk aangevuld met ChristenUnie/SGP.

In een verkenningsronde, geleid door oud-minister Jan Kees de Jager (CDA), werden de mogelijkheden onderzocht om een coalitie te vormen uit (een deel van) de vijf partijen Leefbaar Rotterdam, D66, VVD, CDA en GroenLinks.

Leefbaar wilde met VVD en CDA terwijl D66 even flirte met GroenLinks. Nu blijkt dat Leefbaar de VVD heeft losgelaten en D66 hetzelfde deed met GroenLinks.

RET-directeur Pedro Peter werd informateur en is nu formateur. LR (14 zetels), D66 (6 zetels) en CDA (3 zetels) gaan onderhandelen over een coalitieakkoord. Samen hebben zij een krappe meerderheid van 23 zetels in de Rotterdamse raad. Als het lukt wordt gekeken of de CU/SGP (1 zetel) kan aansluiten.

De PvdA werd bij de gemeenteraadsverkiezingen de tweede partij met 8 zetels en zal de komende vier jaar de oppositie in de Maasstad gaan leiden. Dat wordt interessant omdat de oppositie dan grotendeels linksgeoriënteerd is. Hoe kan D66 het progressieve imago bewaren in een conservatiefrechts bestuur?

LR, D66 en CDA?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Screenshot: LR-voorman Eerdmans (Buitenhof)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Leefbaar Rotterdam met D66 en CDA

  1. Joop

    Het is een drama voor Rotterdam, Eerdmannetjes en Stuivenbergjes, allemaal rechtse bagger………

      /   Reply  / 
  2. frank

    Ik gruw ook van dergelijk soort mannetjes, maar ik moet wel toegeven dat LR Rotterdam op bepaalde zaken de stad vooruit heeft geholpen, waar de vorige colleges, waarin de PvdA een prominente rol speelde, de stad toch behoorlijk had laten zitten.
    Jammergenoeg heeft de PvdA nog steeds hier niets van geleerd zowel op landelijk als stedelijk niveau.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>