Tweede Kamer peiling 29-01-2012

Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond blijft de SP verder stijgen.

Sinds de peiling van vorige week kan de SP virtueel rekenen op 2 zetels erbij en komt daarmee op 34 zetels. De Socialistische partij is daarmee de grootste. Het is de hoogste stand ooit voor de SP.

De VVD blijft steken op een totaal van 30 zetels, dat zijn er evenveel als de virtuele stand van vorige week en 1 minder dan de partij er in werkelijkheid heeft. De coalitiepartijen kunnen rekenen op 62 zetels in totaal.

De twee zetels winst van de SP komen ditmaal van GroenLinks (-1) en de 50Plus (-1).

Uit de peiling van Maurice de Hond blijkt dat de PvdA het meest gebukt gaat onder het succes van de partij van Emile Roemer. Van de 19 zetels winst die de SP virtueel realiseert zijn er maar liefst 10 afkomstig van de PvdA.

De SP heeft daarnaast ook de trouwste kiezers, uit het percentage van de eigen kiezers uit 2010 dat nu aangeeft dezelfde partij weer te stemmen, ligt het percentage voor de SP op 92%. Bij D66 en VVD ligt dat rond de 80%. En kan de PVV rekenen op 65%. De partijen GroenLinks, PvdA en CDA zitten op een percentage van 50%.


 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tweede Kamer peiling 29-01-2012

  1. Brombeer

    het zou goed zijn als SP de grootste partij achter zich kreeg. Maar… volgens mij waren ze al eens groot, maar toen wisten ze niet wat ze er mee moesten en gaven ze iedereen de schuld van het niet in de regering komen, behalve zich zelf. het program is goed behalve dat met die WAO. Ook hier zie je dat er geen rekening wordt gehouden met mensen die er het langste voor betalen. Arbeiders beginnen over het algemeen eerder te betalen als ambtenaren en zeggen deskundigen dat vereffend zich over de jaren. Ja, misschien financieël iets maar fysiek niet. Denk daar maar eens over na…

      /   Reply  / 
  2. Pingback: SP en PvdA pleiten voor totaalverbod bonussen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>