Uitslag positieve peiling: Roemer pakt door

Volgens de bejubelde SP-fractieleider Emile Roemer gaan de mensen in zien dat de PVV de ‘ene na de andere verkiezingsbelofte’ verbreekt. Het is daarom niet meer dan begrijpelijk dat ze daarom overlopen naar de SP.

Dat zegt Roemer vandaag in de Volkskrant in een reactie op de meest recente peilingen.

De SP streefde in de peiling van dit weekend, van Maurice de Hond, de VVD met 32 zetels voorbij en werd daarmee virtueel de grootste.

De socialisten gedijen goed in tijden van crisis en merken dat het zonder regeringsverantwoordelijkheid makkelijker roepen is. Dit gaat ten kosten van de PvdA maar vooral ook hun collega’s aan de andere kant van het politieke spectrum, de PVV.

Volgens Emile Roemer is het voor eerst dat kiezers van de PVV de overstap maken naar de SP. ‘In alle eerdere kiezersonderzoeken was nauwelijks sprake van overloop tussen PVV en SP. Nu voor het eerst heel duidelijk wel. Ik denk dat het komt doordat mensen nu zelf de gevolgen zien van de keuzes van de coalitie. Ze merken nu dat Wilders de ene na de andere verkiezingsbelofte breekt. Ze zien de rekeningen voor de ziektekosten, de duurdere kinderopvang, de mensen die ontslagen worden in het speciaal onderwijs. En ze zien ook dat het kabinet heel veel niet durft, zoals het aanpakken van de uitwassen van de hypotheekrenteaftrek.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Uitslag positieve peiling: Roemer pakt door

  1. Pingback: Tweede Kamer peiling 29-01-2012 | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>