Peiling: Nederlanders hoeven de gulden niet terug

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat als er nu een referendum zou worden gehouden over de terugkeer van de gulden, tweederde van de Nederlanders tegen zou stemmen.

PVV-leider Geert Wilders presenteerde maandag de resultaten van een onderzoek dat hij liet uitvoeren naar een herinvoering van de munt die in 2002 werd afgeschaft. Uit het rapport, dat werd opgesteld door het Britse bureau Lombard Street research, blijkt volgens Wilders onder meer dat de euro Nederland met een ‘aanzienlijk welvaartsverlies’ heeft opgezadeld.

Een meerderheid van 56 procent van de Nederlanders ziet echter niets in een referendum over een terugkeer naar de gulden. 39 procent vindt dit wel een goed idee.

Met name respondenten die zeggen op de PVV of de SP te stemmen, zien een referendum zoals voorgesteld door PVV-leider Geert Wilders wel zitten.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Peiling: Nederlanders hoeven de gulden niet terug

  1. Jules vismale

    Kan die Maurice de Hond niet beter samen met die paar duizend Nederlanders, waarvan er 2/3 tegen de terugkeer van de gulden zijn, een enkele reis naar Afganistan maken? Een aantal jaren geleden werd er al een soortgelijk onderzoek gedaan naar de EU en zouden er zogenaamd 75% van de Nederlanders positiever over de EU zijn! Ik heb talloze reacties gelezen op verschillende sites en zeker meer dan 80% van de mensen verafschuwen de EU, de euro, de dwaze bestuurders in Brussel en zij willen de gulden WÉL terug waaronder ikzelf! Maurice hoort meer thuis in Brussel en moet niet gaan predikeren voor EU- en eurohaters die gezegend mogen zijn!

      /   Reply  / 
  2. Jeroen Oog in Al

    Uw mening is wel degelijk vertegenwoordigd in de uitslag van deze peiling. Het is niet de mening van de meerderheid. Mag u niet leuk vinden. Onderzoeker de Hond presenteert de resultaten. Dat heeft met prediken niets te maken.

    Een u niet welgevallige waarheid liever op onfrisse wijze bestrijden, namelijk door de boodschapper en meteen ook maar een paar duizend anderen, die een andere mening dan u zijn toegedaan, te willen verbannen, is ondemocratisch.

      /   Reply  / 
  3. Jules Vismale

    @ Jeroen Oog, is de euro soms wél democratisch in Nederland en half Europa ingevoerd rond 2002? Als degenen die zich lieten ondervragen bij Maurice de hond nou geld (euro’s) hadden gekregen om nee te stemmen dan is dat evenmin verre van eerlijk! Zo werd in Ierland een referendum gehouden over het Verdrag van Lissabon in 2008 en zeiden ze massaal NEE maar door druk uit Brussel werden de Ieren gesommeerd om toch JA te zeggen! Toen Frankrijk en Nederland de Europese Grondwet in 2004 afwezen werd daar in Brussel evenmin rekening mee gehouden en kwam het er toch in de vorm van het eerder vernoemde Verdrag! En dat is pas écht ondemocratisch te noemen en natuurlijk mag men voor de euro zijn maar diegenen zijn er toch hopelijk zeker niét dol op als de EU ons nog verder blijft uitzuigen! Dan hadden we net zo goed kunnen blijven betalen met kraaltjes en spiegeltjes want de euro is niet bepaald een daalder waard!

      /   Reply  / 
  4. paul

    als ik minister van Nederland ben gaat het heel anders.Dat hele zooitje doet niet anders dan BLO kwakzalverij.Ze komen in de tweede kamer terecht en dan gaan ze zich een gevoel aanmeten,dat ze er bij willen horen.En altijd kwam van het geloof en Politiek OORLOG.Amerika viel Irak binnen.Maar nu is de Olie niet belangrijk,om Assad te vermoorden.daar waar jongens van 12 jaar de keel door worden gesneden,door de DUIVEL Assad.Als alle Regeringen binnen willen vallen,gaan ze nu zogenaamd bidden,VAL ALSJEBLIEFT NIET ASSAD aan.Laten we allemmaal naar de Kerk gaan bidden,opdat Assad nog meer keeltjes door mag snijden.EN DAN NU HET VOLGENDE.nederland heeft middels de homo minister,domme minister BLO figuur,500 miljard gulden aan Griekenland geschonken.en daarna kwam er een kwijtsschelding voor griekenlsnd.en daarna kwam er een forse belastingverhoging van die idioten,zeg maar krankzinnig idioten in Den Haag.We gaan allemaal Miljarden en Miljarden weggeven,ontwikkelingshulp,euro+griekenland+de banken.HEBBEN AL DIE LANDEN ZELF GEEN GELDDRUKKERIJ..waarom moeten die haagse BLO figuren altijd hun neus steken in het buitenland geld.dat komt omdat al die Haagse BLO figuren in een psyziekenhuis behoren.

      /   Reply  / 
  5. paul

    en dan noght volgende vernietigende godsrapport,alsof alle achterlijke simpele BLO giguren,die parmanting door gebouwen lopen met de kleding van de belasting betaler,opdat wij oorlog mogen voeren,DE DOMME MENS GELOOFT ALLES.tot aan Desie Bouterse aan toe..en dat zooitje in Rusland maffia criminelen aan toe Regering.Het gehele Regerings volk op aarde zooitje kanibalen,is zo CORRUPT,zelfs God had het nog niet bedacht.DE duitserschooier Wulff krijg na zijn oplichting per jaar 440 duizend gulden,zijn leven lang.de man heeft zich teruggetrokken in een klooster.In een klooster ben je ook het beste af,kun je stiekem mooie jongens bellen voor TREKAF

      /   Reply  / 
  6. paul

    ACHTERLIJKE HONDEN ZIJN HET,EN DE kiezer is het haasje.alles in de wereld is preciea het,MACHT,maar er is maar 1 macht,en dat is GOD.GOD onze vader van het oneindige,en de mens kan doodvallen,opdat de mens geboren wordt en zonder dat het weet ook weer wordt verstijfd naar de hemel toe.maarn dat laat GOD zich niet wegevallen door achterlijke fossielen op aarde

      /   Reply  / 
  7. paul

    de mensheid is toch al niet goedwijs als het als het een bruin pakje een pistool in zijn handen heeft,laat staan atoombommen,om mensen te doden.DE MENSELIJKHEID IS ACHTERLIJK.

      /   Reply  / 
  8. jo

    Het beste is nieuwe verkiezingen VVD en PVDA geheel wegstemmen opsluiten en deze kliek dwangarbeid opleggen zodat ze er eens achter komen wat echt werken is want dat slap gelul over dat:de nederlander wil geen minderwaardig werk meer verrichten komt ons echt de strot uit betaal ons uit naar de wettelijke CAO en er zijn geen oost europeanen hier meer nodig hoeveel nederlanders in de grensstreek schoonmaak werk,horeca en andere werkzaam heden in duitsland verichten voor een beter en geregeld inkomen waarom kan het wel in duitsland en niet hier in dit kleine nederland.

      /   Reply  / 
  9. mat

    niet te lang over door blijven zeuren over die euro maar een ding is een feit dat deze munt ons kapitalen heeft gekost en het leven behoorlijk duurder heeft gemaakt.
    We zullen het er voorlopig mee moeten met deze euro maar wie weet wat de toekomst ons nog gaat brengen daarom stem ik pvv.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>